Σάββατο 20 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Επίδειξη "αποφασιστικότητας"

Καθυστερημένα και κάτω από την πίεση των προκλήσεων της Αγκυρας η ηγεσία της ΝΔ προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής στο Κάρντιφ, διαφοροποιούμενη από την αρχική πλήρη στήριξη που είχε προσφέρει στην κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος επανέλαβε και χτες ότι η κυβέρνηση στο Κάρντιφ κράτησε την αυτονόητη και λογική στάση που έπρεπε να κρατήσει, αλλά πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να αναρωτηθεί πώς φτάσαμε στο σημείο από τις ευχαριστίες προς τις ΗΠΑ "να λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα".

Επίσης, ανακάλυψε τώρα ότι η παράγραφος 68 των Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στην ουσία αναγορεύει την Τουρκία ως μόνιμο συνομιλητή της ΕΕ, ενώ ανοίγονται οι διαδικασίες εξεύρεσης από άλλα μονοπάτια τρόπων χρηματοδότησης της Τουρκίας.

Κατά τα άλλα επιστρέφει στη γραμμή της "αποφασιστικής στάσης" έναντι της Τουρκίας και καλεί την κυβέρνηση να καταγγείλει την πολιτική της Αγκυρας στους διεθνείς οργανισμούς, με αφορμή και τις δηλώσεις Γιλμάζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ