Σάββατο 20 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Ολες τις δυνάμεις για τη μάχη των δημοτικών

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, με επιτυχία, η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 14 Ιούνη η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη της Νομαρχιακής Οργάνωσης Κέρκυρας του ΚΚΕ, μεταφέροντας τις εμπειρίες, τις επιτυχίες και τις δυσκολίες από τη δράση των κομμουνιστών στο νησί. Σε Δελτίο Τύπου η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ αναφέρει:

"Οι αντιπρόσωποι των Κομματικών Οργανώσεων, απ' όλους τους χώρους και κλάδους των εργαζομένων του νομού, καταδίκασαν έντονα τη συντονισμένη αντιλαϊκή αυταρχική επίθεση της κυβέρνησης και της οικονομικής ολιγαρχίας ενάντια στο εισόδημα, το μεροκάματο και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Οι αντιπρόσωποι υπογράμμισαν ότι υπάρχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του ενωμένου αγώνα των διαφόρων κλάδων των εργαζομένων στο νομό. Διαπίστωσαν ότι εντείνεται η επίθεση της ΕΕ, της κυβέρνησης - με τη διακριτική πολιτική βοήθεια της ΝΔ, του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ - και της πλουτοκρατίας, ενάντια στους εργατοϋπάλληλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους αγρότες, τους ΕΒΕ, τη νεολαία, των οποίων η θέση δυσκολεύει όλο και περισσότερο. Γι' αυτό είναι απαραίτητο και οι εργαζόμενοι της Κέρκυρας να συγκροτήσουν το δικό τους αγωνιστικό μέτωπο, που θα αποκρούει την επίθεση, αλλά και θα ανοίξει το δρόμο για την εφαρμογή μιας άλλης, φιλολαϊκής πολιτικής. Η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη της Κέρκυρας πήρε συγκεκριμένα πολιτικά μέτρα για την αποφασιστική βελτίωση της δράσης του Κόμματος, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των αγροτών και των ΕΒΕ. Ομόφωνα εκτιμήθηκε θετική και ανοδική η δράση της Νομαρχιακής Οργάνωσης και επίσης ομόφωνα ψηφίστηκαν ο απολογισμός δράσης της Νομαρχιακής Επιτροπής καθώς και ο προγραμματισμός.

Εκτιμήθηκε ότι ολόκληρη η Νομαρχιακή Οργάνωση, οι οπαδοί και οι ψηφοφόροι του Κόμματος, οι αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι πρέπει να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την αποφασιστική ενίσχυση της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" και των αγωνιστικών δημοτικών Κινήσεων που υποστηρίζει το ΚΚΕ. Η Συνδιάσκεψη θεώρησε ότι η πολιτική λειτουργία και η οργανωτική ανάπτυξη της Οργάνωσης της Κέρκυρας έχουν βελτιωθεί, γεγονός που επιτρέπει έναν καλύτερο αποκεντρωμένο καταμερισμό υπευθυνοτήτων.

Η Συνδιάσκεψη εξέλεξενέα Νομαρχιακή Επιτροπή και Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου. Η νέα ΝΕ εξέλεξε, στην πρώτη της συνεδρίαση, Γραμματεία και Γραφείο. Νέος γραμματέας εκλέχτηκε ο σ. Γιώργος Κουλούρης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ