Πέμπτη 9 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Βασίλης Σιούτης γεννήθηκε στον Πύργο Κόνιτσας το 1947. Το 1961 πήγε στο Αγρίνιο. Δούλεψε στην οικοδομή. Το 1964 πήγε στην Αθήνα και ένα χρόνο μετά οργανώθηκε στη Νεολαία Λαμπράκηδων και στο Σωματείο Κτιστών Αθήνας. Μέχρι το 1974 ασχολήθηκε με το σύλλογο του χωριού του, όπου διατέλεσε πρόεδρος.

Μετά τη μεταπολίτευση διατέλεσε γγ του Σωματείου Κτιστών Αθήνας. Το 1975 οργανώθηκε στο ΚΚΕ και διατέλεσε γραμματέας της ΚΟΒ Κτιστών Αθήνας και μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Οικοδόμων.

Το 1978 επέστρεψε στα Γιάννενα και οργανώθηκε σε ένα από τα οικοδομικά σωματεία που διατέλεσε γγ και πρόεδρος, ενώ πρωτοστάτησε για την ενοποίηση όλων των οικοδομικών σωματείων. Διατέλεσε πρόεδρος του ενοποιημένου σωματείου οικοδόμων "Η Ενωση", μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, γγ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου του νομού. Νομαρχιακός σύμβουλος, πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής για τα συγκοινωνιακά του νομού Ιωαννίνων, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Διατέλεσε επί χρόνια μέλος του Γραφείου της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων και μέλος της Νομαρχιακής του ΚΚΕ. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Σήμερα είναι πρόεδρος του σωματείου οικοδόμων νομού Ιωαννίνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ