Τετάρτη 12 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες

Οι ερχόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνουν τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να στείλει διπλό μήνυμα: Πρώτον να εκφράσει την αποδοκιμασία του στην κυβέρνηση και την πολιτική της και δεύτερον να επιδοκιμάσει τους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος που έρχονται στην Αυτοδιοίκηση για να την αλλάξουν, καθιστώντας την από κρατικό "γρανάζι", σε έπαλξη των αγώνων για τη λύση των λαϊκών προβλημάτων. Η λαϊκή ψήφος έχει - πρέπει να έχει - συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους που δεν αφορούν μόνο στην ανάδειξη κάποιων νομαρχών και δημάρχων, αλλά η επίτευξή τους μπορεί να φέρει την αναβάθμιση της Αυτοδιοίκησης και, ταυτόχρονα, ν' αναταράξει το "πολιτικό σκηνικό", να δημιουργήσει μια "νέα κατάσταση".

Η υποψηφιότητα αγωνιστών - ανεξαρτήτως πολιτικών εντάξεων - που υποστηρίζει το ΚΚΕ, αποτελεί ένα σημαντικό και ελπιδοφόρο στοιχείο. Οι υποψήφιοι αυτοί διαθέτουν λαϊκή απήχηση, καθότι πρωταγωνίστησαν στους αγώνες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί και οξύνει η πολιτική της κυβέρνησης. Επιπλέον αποτελούν εγγύηση για μια άλλη Αυτοδιοίκηση που θα στέκεται κοντά στον πολίτη, θ' αγωνιά και θ' αγωνίζεται μαζί του, δε θα υποτάσσεται στα κελεύσματα της κυβέρνησης και των "διαπλεκομένων" μ' αυτή συμφερόντων. Κι αυτό είναι γνωστό στο λαό μας. Ξέρει π. χ. ότι ο Β. Μπούτας, ο Γ. Παττάκης που πάλεψαν στ' αγωνιστικά μετερίζια της αγροτιάς, το ίδιο θα κάνουν και ως νομάρχες. Οπως και οι άλλοι αγωνιστές σ' όλη τη χώρα που είναι"άνθρωποι του λαού" κι όχι τεχνοκράτες, επαγγελματίες "πολιτικοί", που χρησιμοποιούν την Αυτοδιοίκηση για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, οικονομικών συμφερόντων και προσωπικών επιδιώξεων.

Αυτές οι εκλογές δίνουν τη δυνατότητα στον άνεργο, στον μισθοσυντήρητο, στον συνταξιούχο, να τιμωρήσουν την κυβέρνηση Σημίτη - αλλά και τη ΝΔ και τ' άλλα κόμματα που υποστηρίζουν, ουσιαστικά, την κυβερνητική πολιτική - για την ανεργία, τη λιτότητα, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Στον αγρότη, για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Στον επαγγελματοβιοτέχνη για το "λουκέτο" στα μαγαζιά. Στον εκπαιδευτικό και στον νέο για τη στέρηση της δουλιάς και της μόρφωσης. Στον δημοκράτη για τον αυταρχισμό των ΜΑΤ και τη δικαστική αδικία. Στον πατριώτη για την πρόσδεση στο "άρμα" της ΟΝΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που υπονομεύει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

Ταυτόχρονα δίνουν τη δυνατότητα να ξεκινήσει μια προσπάθεια για την αναδιοργάνωση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, ώστε ν' αποτελέσει ένα μετερίζι στον αγώνα για γενικότερες αλλαγές στη χώρα μας. Οι αγωνιστές νομάρχες και δήμαρχοι μπορούν ν' αποτελέσουν τη "μαγιά" των αιρετών της Αυτοδιοίκησης που θα ενταχθούν στη μεγάλη προσπάθεια της εργατικής τάξης, των άλλων εργαζομένων, της νεολαίας, της προοδευτικής διανόησης, για τη δημιουργία του Λαϊκού Μετώπου, που θα έχει την ικανότητα και τη δύναμη να παρέμβει αποφασιστικά στην κοινωνία, να διαμορφώσει νέες πολιτικές εξελίξεις προς την κατεύθυνση της προόδου και της αναγέννησης της Ελλάδας. Να γιατί αυτές οι εκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία, την οποία θα πρέπει πρώτα και κύρια να συνειδητοποιήσουν οι κομμουνιστές και να μπουν στη μάχη με αισιοδοξία και πίστη στη νίκη. Διότι δεν αρκεί να υπάρχουν οι δυνατότητες επιτυχίας, αλλά χρειάζεται αυτές και πλέρια ν' αξιοποιούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ