Τετάρτη 12 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ"
Με αγώνα θα ανατραπεί η εμπρηστική πολιτική

Προφητική ήταν η καταγγελία της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Μελισσίων", σε ημερίδα που έγινε πριν δύο μήνες, σχετικά με εκείνους που θέλουν να κατασπαράξουν το Πεντελικό βουνό και να το θυσιάσουν στο βωμό των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Δηλαδή, τους 20 οικοδομικούς συνεταιρισμούς, που θέλουν να βάλουν στο χέρι 22.000 στρέμματα της Πεντέλης.

"Δεν πέρασαν ούτε δύο μήνες από την ημέρα που η παράταξή μας έκανε συγκέντρωση ειδικά για τη διάσωση του Πεντελικού βουνού και δυστυχώς για το λαό, "δικαιωθήκαμε" πολύ γρήγορα", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚ. "Οι φετινές πυρκαγιές, συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η Κίνηση, αποκάλυψαν τους μεγάλους υπεύθυνους, που δεν είναι άλλοι από αυτούς που μας κυβερνούν. Οσο και αν η κυβέρνηση θέλει να σκεπάσει τις τεράστιες ευθύνες της με διάφορα "τερτίπια", η αλήθεια είναι μία: ότι το χέρι των εμπρηστών οπλίστηκε από τα δασοκτόνα νομοσχέδια που αυτή ψήφισε".

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΚ Μελισσίων, αφού αναφέρεται στο ρεκόρ πυρκαγιών όχι μόνο στην Πεντέλη, αλλά σε όλη την Αττική και ολόκληρη τη χώρα, καθώς και στο γεγονός ότι υπήρξαν και ανθρώπινα θύματα, αναφέρει:. "Ρωτάμε την κυβέρνηση, μέχρι πού θα φτάσει αυτό το διαρκές έγκλημα; Εως πότε οι κυβερνώντες θα εξυπηρετούν τους ολίγους εκλεκτούς τους και τα άνομα συμφέροντά τους, σε βάρος εκατομμυρίων ανθρώπων του Λεκανοπεδίου και όλης της χώρας; Πιστεύουμε ότι, πριν είναι πολύ αργά, πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας τη διάσωση όσων απόμειναν. Πρέπει να μπούμε φραγμός με την αγωνιστική μας στάση στα σχέδια των οικοπεδοφάγων - καταπατητών και την αντιδασική πολιτική της κυβέρνησης, κόντρα στο ξεπούλημα του Εθνικού μας Πλούτου. Ν' αγωνιστούμε να μην περάσει το νομοσχέδιο Τζουμάκα (κυβέρνησης), που άνοιξε την όρεξη στους εμπρηστές που κρίθηκε και αντισυνταγματικό από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής".

"Στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές έχουμε έναν ακόμη λόγο, για να καταψηφίσουμε αυτή την πολιτική και τους τοπικούς εκφραστές της", υπογραμμίζει η ΔΑΚ Μελισσίων, δηλώνοντας ότι "δεσμεύεται δημόσια, ότι και σ' αυτούς τους αγώνες για τη διάσωση του περιβάλλοντος - για τη διάσωση της ίδιας της ζωής θα είναι πάντα μπροστά, όχι μόνο στα λόγια". Τέλος, καλεί όλο το λαό των Μελισσίων να συστρατευτεί στον αγώνα για τη σωτηρία του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ