Τετάρτη 12 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Κοντά στον κόσμο

Σειρά περιοδειών στα χωριά των Τρικάλων πραγματοποιεί η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" Τρικάλων και ο υποψήφιος Νομάρχης της ΝΑΣ Θεοδόσης Τσέργας,μέσα από τις οποίες έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τον κόσμο, να ακούσει και να συζητήσει τα προβλήματά τους.

Στο πλαίσιο των περιοδειών ο υποψήφιος νομάρχης συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη, με τον πρόεδρο της Κοινότητας Αγναντιάς Τρικάλων και τους κατοίκους του χωριού για τα προβλήματα που τους απασχολούν. Ο Θ. Τσέργας τόνισε τη σημασία που έχουν οι νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές και την ανάγκη για Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, που θα διεκδικεί αγωνιστικά, μαζί με το λαό, τη λύση των μικρών, αλλά και μεγάλων, προβλημάτων.

"Η κυβέρνηση, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και η νομαρχία έχουν επιδοθεί σε μια ακατάσχετη πλύση εγκεφάλου. Τεράστια ποσά ξοδεύονται σε διαφημιστικά σποτς, για να αποδείξουν το αναπόδειχτο. Να αποδείξουν ότι ο οικονομικός μαρασμός, η οικονομική ασφυξία της περιοχής μας, που είναι απότοκο της κυβερνητικής πολιτικής, του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ, είναι δήθεν μια κοσμογονία", υπογράμμισε ο υποψήφιος νομάρχης κατά τη διάρκεια της συζήτησης. "Η ΝΑΣ, κατέληξε, προειδοποίησε ότι η κατάσταση θα επιδεινώνεται διαρκώς αν ο κόσμος δεν αγωνιστεί κόντρα σε μια τέτοια πολιτική. Αν δε δώσει την πρέπουσα απάντηση σε όλους αυτούς που ορκίζονται στο Μάαστριχτ και την ΟΝΕ".

Την επόμενη μέρα κλιμάκιο της ΝΑΣ με επικεφαλής τον Θ. Τσέργα επισκέφτηκε την κοινότητα Κεραμιδίου.Μιλώντας στους κατοίκους, ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ ανέλυσε τις θέσεις της παράταξης για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τόνισε τις διαφορές της ΝΑΣ από την κυρίαρχη αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. "Εμείς, επισήμανε, μιλάμε για μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση διαμετρικά αντίθετη απ' ό,τι υποστηρίζουν οι άλλοι. Εμείς παλεύουμε να μη γίνει η ΝΑ το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας. Παλεύουμε, συνέχισε, για μια ΝΑ που να είναι στο πλευρό των αγροτών, για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ως απόρροια της εφαρμοζόμενης πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ".

Ο υποψήφιος νομάρχης μίλησε για τη θέση κυβέρνησης και ΝΔ, τονίζοντας: "Δεν υπάρχει διαφορά πολιτικής μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Απλά η ΝΔ θέλει πιο γρήγορους ρυθμούς ξεκληρίσματος. Στην ίδια λογική κινούνται κι όλες εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν το μονόδρομο της ΕΕ και της ΟΝΕ. Ο κόσμος, κατέληξε, έχει ισχυρό ατού στα χέρια του. Μπορεί να το χρησιμοποιήσει σωστά, καταδικάζοντας με την ψήφο του εκείνους που υποστηρίζουν τα κόμματα του μααστριχτικού τόξου".

Οι περιοδείες της ΝΑΣ θα συνεχιστούν μέσα στον Αύγουστο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ