Τετάρτη 12 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ
Τα "πάρκαραν" χωρίς... τιμολόγια

Φορολογική παράβαση ύψους 450 εκατομμυρίων δρχ. από την παρκοεταιρία "Κοκκινάκης ΑΕ", διαπίστωσε το ΣΔΟΕ. Συνυπεύθυνος και ο Δήμος Αθήνας, αναφέρεται στην έκθεση του Σώματος

Φορολογική παράβαση στις οικονομικές συναλλαγές του Δήμου Αθήνας με την εταιρία "Κοκκινάκης ΑΕ", στην οποία είχε ανατεθεί η εφαρμογή του συστήματος της επί πληρωμή στάθμευσης, διαπίστωσε η ΔΟΥ Καλλιθέας, μετά από έρευνα και σχετική έκθεση που της κατέθεσε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, που έγινε κατόπιν εντολής του Προϊστάμενου της Εισαγγελίας Αθηνών, Γ. Κολιοκώστα,προκύπτουν οικονομικές διαφορές ύψους 450 εκατομμυρίων δραχμών στις συναλλαγές της εταιρίας με το Δήμο, ποσό που δε συνοδεύεται από τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία (τιμολόγια). Δε βεβαιώνεται δηλαδή ότι τα παραπάνω χρήματα έχουν εισπραχθεί από παρκόμετρα, δηλαδή από τους δημότες.

Η σχετική έκθεση του ΣΔΟΕ βρίσκεται ήδη στη ΔΟΥ Β' Καλλιθέας, ενώ αναμένεται να γνωστοποιηθεί και στη ΔΟΥ ΚΒ' Αθήνας. Το πρόστιμο που προβλέπεται στη συγκεκριμένη περίπτωση φτάνει μέχρι και το τριπλάσιο της οικονομικής διαφοράς που προέκυψε. Το πρόστιμο αφορά και το Δήμο της Αθήνας, καθώς διαπιστώνεται συνυπευθυνότητα. Από την πλευρά της η εταιρία "Κοκκινάκης ΑΕ" θεωρεί πως έχει κόψει τιμολόγια για όλες τις εισπράξεις. Απλώς, λέει, όταν το ΣΔΟΕ συγκέντρωνε τα σχετικά στοιχεία δεν είχε προλάβει να κόψει όλα τα τιμολόγια.

Το σίγουρο πάντως είναι πως από την όλη ιστορία μεταξύ Δήμου και ιδιωτικής εταιρίας, ο πραγματικά χαμένος θα είναι και πάλι ο κάτοικος της πόλης, ο οποίος αφού πλήρωσε πολλάκις για ένα παράνομο - σύμφωνα και με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας - σύστημα, θα κληθεί να πληρώσει και τις οικονομικές ατασθαλίες των εμπνευστών και εφαρμοστών της επί πληρωμή στάθμευσης, με την εφαρμογή της γνωστής πλέον πολιτικής της Δημοτικής Αρχής: Νέα τέλη!

Αλλωστε, τόσο ο Δ. Αβραμόπουλος όσο και η Μ. Δαμανάκη, υποψήφιοι δήμαρχοι, έχουν ταχθεί, μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο, υπέρ της επί πληρωμής στάθμευσης με κάποιες αριθμητικές διαφοροποιήσεις, σχετικά με τις πληρωμένες θέσεις. Μόνη... παραφωνία στη φορομπηχτική πολιτική που επαγγέλλονται και οι δύο, αποτελεί ο υποψήφιος δήμαρχος της "Συμπαράταξης για την Αθήνα", Λεων. Αυδής.Υπενθυμίζεται ότι ο Λεων. Αυδής έχει προτείνει την εφαρμογή δωρεάν συστήματος με χρονικό όριο παραμονής και πρόστιμο μετά την πάροδό του, μόνο στα τμήματα της πόλης που κρίνεται αναγκαίο (όπως νοσοκομεία, κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι και αλλού), υπό την προϋπόθεση ότι "δε θα λειτουργεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός και ως μέσο εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου και μάλιστα με πρόσχημα την επίλυση του κυκλοφοριακού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ