Τετάρτη 12 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ"
Ο δήμος μπορεί να ενισχύει τις θεραπευτικές κοινότητες

Την "Ιθάκη" επισκέφτηκε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Σαχίνης. Τόνισε ότι όλη η εκδοτική δραστηριότητα του δήμου μπορεί να περάσει στο λιθογραφείο της Κοινότητας

Τους χώρους της Θεραπευτικής Κοινότητας ΙΘΑΚΗ επισκέφτηκε χτες το πρωί κλιμάκιο του συνδυασμού "ΘεσσαλοΝΙΚΗ - Αντεπίθεση Τώρα", με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αγάπιο Σαχίνη.

Η επίσκεψη, που ήταν η δεύτερη κατά σειρά στο τελευταίο διάστημα, είχε ως κύριο στόχο την ενημέρωση του διευθυντή της Θεραπευτικού Προγράμματος, Φαίδωνα Καλοτεράκη,για τις πρωτοβουλίες που πήρε ο συνδυασμός, ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο, την άμεση συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με το λιθογραφείο της Κοινότητας, έτσι ώστε να ενισχυθεί οικονομικά το πρόγραμμα, αλλά και να μεριμνήσει για την επαγγελματική αποκατάσταση των μελών τηςΙΘΑΚΗΣ, που αποφοιτούν από το θεραπευτικό πρόγραμμα.

Ιδιαίτερη έμφαση στην πραγματική σημασία αυτών των κινήσεων έδωσε ο διευθυντής του προγράμματος, τονίζοντας: "Ο συνδυασμός "Θεσσαλονίκη - Αντεπίθεση Τώρα" στηρίζει έμπρακτα τη θεραπευτική Κοινότητα με τις προτάσεις του μέσα στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Αυτό εμάς που δουλεύουμε εδώ μας γεμίζει κουράγιο, όπως και τα ίδια τα παιδιά, που είναι μέλη του προγράμματος. Γιατί το να αλλάξει κανείς τον εαυτό του είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση και θέλει δύναμη και κουράγιο και κυρίως συμπαράσταση. Οχι "καλοσαμαρειτισμό", αλλά συμπαράσταση ουσιαστική και νομίζω ότι η παρουσία αυτών των ανθρώπων του συνδυασμού αυτό δείχνει".

Από την πλευρά του ο Αγάπιος Σαχίνης επισήμανε: "Η συνέχεια και συνέπεια στη δράση μας έχει αναγνωριστεί και από τη Διεύθυνση της Θεραπευτικής Κοινότητας, αλλά και από τα ίδια τα παιδιά. Νομίζουμε ότι αυτή η προσπάθεια στο να ενισχύσουμε τη δραστηριότητα της Θεραπευτικής Κοινότητας βρίσκεται στον αντίποδα της κυβερνητικής πολιτικής, που κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, συρρικνώνοντας τις Θεραπευτικές Κοινότητες, μειώνοντας τα κονδύλια των επιχορηγήσεων. Η κυβερνητική πολιτική στο διαχωρισμό των ναρκωτικών σε σκληρά και μαλακά, σε συνδυασμό και με την τοποθέτηση συγκεκριμένων πολιτικών για την ελεύθερη χρήση του χασίς, συνθέτουν ακριβώς αυτό το πρόβλημα και νομίζουμε ότι ο ρόλος των Θεραπευτικών Κοινοτήτων είναι πολύ σημαντικός".

Τέλος, ο Αγάπιος Σαχίνης κάλεσε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης να είναι συνεπής σε όσα υπόσχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι, δηλαδή, η εκδοτική δραστηριότητα του Δήμου θα περάσει όλη μέσα από τα τυπογραφεία της ΙΘΑΚΗΣ. "Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουν συνέπεια λόγων και έργων και είναι κάτι που βέβαια αυτήν τη στιγμή δε φαίνεται και νομίζω ότι σ' αυτό το σημείο θα ελεγχθεί ο Δήμος και ο δήμαρχος προσωπικά στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τις θερινές διακοπές", κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ