Τετάρτη 12 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ"
Ο ενωμένος αγώνας θα ανατρέψει την κατάσταση

Αντιμέτωποι, με την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων για την εγκατάλειψη της συνοικίας τους από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, ήρθαν τα μέλη του κλιμακίου της "Ενωτικής Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης" (ΕΑΔΚ) Ιωαννίνων, σε περιοδεία που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 11/8, στη συνοικία Καλλιθέα στα Γιάννενα.

Στη συζήτηση που είχε η υποψήφια δήμαρχος της ΕΑΔΚ Μαίρη Παντελή, με τους κατοίκους της περιοχής, διαπιστώθηκε η πλήρης έλλειψη αναγκαίων έργων υποδομής, όπως η σύνδεση με το αποχετευτικό, η παντελής έλλειψη δασοπροστασίας και η έλλειψη σηματοδότησης στη συμβολή - καρμανιόλα των δρόμων Μεγάλου Αλεξάνδρου - Μακρυγιάννη - Πατατούκα. Παράλληλα, έντονη ήταν η δυσφορία για τη βαριά δημοτική φορολογία και το έντονο πρόβλημα της ανεργίας.

Η Μαίρη Παντελή τόνισε: "Τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα της γενικότερης κυβερνητικής και ευρωπαϊκής πολιτικής, που είναι προσανατολισμένη στην εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων. Η κυβέρνηση μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες και τους πόρους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θέλει τους δήμους μηχανισμούς να προσφέρουν υπηρεσίες στη βάση της ανταποδοτικότητας".

Για τη Δημοτική Αρχή, η υποψήφια δήμαρχος δήλωσε: "Η δημοτική αρχή είναι προσανατολισμένη στην κατασκευή έργων βιτρίνας στο κέντρο της πόλης με χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα, που δίνονται γι' αυτό το σκοπό. Είναι ευθυγραμμισμένη με την κυβερνητική πολιτική και δε διεκδικεί πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για έργα υποδομής, όπως αποχέτευση - ύδρευση με αποτέλεσμα το κόστος να μεταφέρεται εξ ολοκλήρου στους κατοίκους".

Και συνέχισε: "Η Ενωτική Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση αρνείται να δεχτεί τις δρομολογημένες εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και βρίσκεται στο πλευρό σας. Δεσμεύεται ότι θα αγωνίζεται μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα. Εναν αγώνα, που για να έχει αποτέλεσμα, είναι καθοριστική η δική σας συμμετοχή. Ο μόνος δρόμος που μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση και να σηματοδοτήσει γενικότερες εξελίξεις είναι ο ενωμένος αγώνας των εργαζομένων, των ανέργων, των μικρομεσαίων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ