Τετάρτη 12 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΣΠΕΡΙΩΝ"
Για μια καλύτερη και ανθρώπινη ζωή

Με το Σπύρο Κρασάκη επικεφαλής, η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση" (ΔΑΣ) του Δήμου Εσπερίων, στην Κέρκυρα θα διεκδικήσει το δήμο στις επερχόμενες εκλογές του Οκτώβρη, με κύριο στόχο τη βελτίωση και την ανάπτυξη όλων των περιοχών του δήμου.

Η επίσημη παρουσίαση του υποψηφίου δημάρχου και των βασικών αρχών της Διακήρυξης της "ΔΑΣ" έγινε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην έδρα του δήμου, στους Βελονάδες.

Η παρουσίαση έγινε από το μέλος της γραμματείας της Κίνησης Βασίλη Κουβαρά,ο οποίος κάλεσε τους κατοίκους του δήμου να συσπειρωθούν γύρω από τη ΔΑΣ, τονίζοντας ότι "στην Κίνησή μας πρωτοστατούν κομμουνιστές αγωνιστές, αριστεροί και άλλοι δημοκράτες. Η ΔΑΣ έχει ανοιχτές τις πόρτες για όλους τους δημότες που θέλουν να αγωνιστούμε μαζί και συμφωνούν με τις βασικές αρχές της διακήρυξής μας, προκειμένου οι αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μην εκχωρηθούν σε ιδιώτες".

Στη συνέχεια, μίλησε ο Σπύρος Κρασάκης,ο οποίος αναφέρθηκε στα γενικότερα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η περιοχή του δήμου Εσπερίων, καθώς και σε εξειδικευμένα προβλήματα οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, που έχουν να κάνουν με τον τρόπο στήριξης όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων, που αναπτύσσονται στην περιοχή συνδυάζοντάς τα και με τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται μετά από την αναγκαστική κατάργηση των κοινοτήτων σύμφωνα με το νόμο "Καποδίστρια".

"Η πολιτική που εφαρμόζεται, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος της ΔΑΣ, αλλάζει και ανατρέπει θεσμοθετημένες μεταρρυθμίσεις και κοινωνικές κατακτήσεις σε βάρος πάντα των λαϊκών συμφερόντων και προς όφελος των εθνικών και υπερεθνικών οικονομικών κέντρων. Για το χώρο της ΤΑ αυτό σημαίνει πλήρη ιδιωτικοποίηση των δήμων, νέους φόρους μέσω της δημοτικής αρχής, νόθευση της λαϊκής συμμετοχής και εκπροσώπησης".

Και συνέχισε: "η ευθύνη που αναλαμβάνουμε είναι μια ευθύνη που μας βάζουν όλους μπροστά, έτσι ώστε να παλέψουμε για μια Δημοτική Αρχή ασυμβίβαστη, αποφασισμένη να συγκρούεται όταν χρειάζεται για την επίλυση των τοπικών - λαϊκών συμφερόντων. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συσπειρωθούμε, να συστρατευτούμε. Ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί σε μια καλύτερη και ανθρώπινη ζωή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ