Τρίτη 6 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολεμοκάπηλοι και πλιατσικολόγοι

Αποκαλυπτικό το χτεσινό διάγγελμα του Κ. Σημίτη, έρχεται να "φωτίσει" τον τρόπο που σκέφτεται και δρα η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και να εξηγήσει γιατί βουλιάζει στο ραγιαδισμό, στην αμερικανο-δουλεία και άκριτη υποταγή στα εγκληματικά σχέδια της "νέας τάξης", ειδικά στην περιοχή μας.

Σαφέστατος ο πρωθυπουργός. Αφού οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κάνουν και θα κάνουν κουμάντο στα Βαλκάνια για πολλά χρόνια - αδιάφορο αν αυτό θα γίνει με εκατόμβες αθώων ανθρώπων, αλλαγές συνόρων, δημιουργία "κρατών" - προτεκτοράτων, κ.ο.κ. - η Ελλάδα πρέπει να τρέξει "από κοντά", ώστε να έχει κάποια ανταλλάγματα, τα οποία αλλιώς θα τα εισπράξει η Τουρκια. Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να δώσουμε το παραμικρό περιθώριο στους αφέντες της "νέας τάξης" να μας κατηγορήσουν ότι "υστερούμε" στο θεάρεστο έργο που επιτελούν στα Βαλκάνια. Δηλαδή, δώστε όσα έχουμε και άλλα τόσα, μήπως και αναγνωρίσουν την "προσφορά" μας και δε ζητήσουν και από μας ό,τι ζητάνε από τους γειτονικούς λαούς, ώστε - στην καλύτερη περίπτωση - να "τσιμπήσουμε" και εμείς κάτι από τα "λάφυρα του πολέμου" (μήπως "Βόρεια Ηπειρο";).

Μόνο, που ποτέ δεν κέρδισαν, οι λαοί απο τα πολεμοκάπηλα πάρε-δόσε των ιμπεριαλιστών.

Στην καλύτερη περίπτωση, οι άνθρωποι είναι ανιστόρητοι. Στη χειρότερη, έχουν εξελιχθεί σε πολεμοκάπηλους και πλιατσικολόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ