Τρίτη 6 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"
Επιβεβαιώνει η κυβέρνηση

Την εγκυρότητα των εγγράφων που δημοσίευσε ο "Ρ" παραδέχτηκε χτες ο υπουργός Τύπου, Δ. Ρέππας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας.

Στην "απάντησή" του ο υπουργός Τύπου ισχυρίστηκε ότι η υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης αφορά σε αποφάσεις "για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων σε ειρηνευτική αποστολή". Ο υπουργός Τύπου σημείωσε επίσης ότι οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις, που έχουν αναπτυχθεί στα Σκόπια, δεν έχουν λάβει μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και ισχυρίστηκε ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις στο ΝΑΤΟ για χερσαία εμπλοκή, παρουσιάζοντας τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις στα Σκόπια ως "ειρηνευτικές".

Οταν, όμως, ο υπουργός ρωτήθηκε για το αν υπάρχει διασύνδεση ανάμεσα στους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς και την "ειρηνευτική" επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Δ. Ρέππας δεν κατάφερε να κρύψει τη "σύγχυση" και την "αδυναμία" του να επιχειρηματολογήσει. "Και υπάρχει και δεν υπάρχει. Το ότι οι δυνάμεις, οι οποίες ανήκουν στο ΝΑΤΟ, την ώρα που το ΝΑΤΟ έχει εξαπολύσει αυτές τις πολεμικές επιχειρήσεις, μέσω βομβαρδισμών, αντιλαμβάνεστε πως αυτομάτως η απάντηση είναι πως, ναι, υπάρχει σχέση. Από την άλλη, συνέχισε, έχουμε χερσαίες δυνάμεις, οι οποίες παραμένουν μακριά από το θέατρο του πολέμου, δε συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις και έχουν άλλη αποστολή".

"Περίεργος", πράγματι ο συλλογισμός του εκπροσώπου της κυβέρνησης, ο οποίος είναι αναγκασμένος να "περάσει" μια δύσκολη "άποψη", που δε συνάδει με το κοινό αίσθημα. Αυτή η δυσκολία, προφανώς, επέβαλε την "καλλιέργεια" επαφών με τους διευθυντές ΜΜΕ, οι οποίες άρχισαν χτες και θα συνεχιστούν σήμερα με οικοδεσπότες τους υπουργούς Εξωτερικών και Τύπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ