Τρίτη 6 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στρατολογούν μισθοφόρους για το ΝΑΤΟ!

Με γοργούς ρυθμούς προχωράνε οι ετοιμασίας στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, για να ανταποκριθούν στις "υποχρεώσεις" τους απέναντι στο ΝΑΤΟ σε εφαρμογή των κατευθύνσεων του προχτεσινού ΚΥΣΕΑ.

Ηδη ένα μηχανοκίνητο τάγμα με περισσότερους από 300 άνδρες είναι έτοιμο στη Νέα Σάντα Κιλκίς, για να μεταβεί στα Σκόπια και να ενταχθεί στη δύναμη του ΝΑΤΟ, με αποστολή, δήθεν, την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες. Ταυτόχρονα, ετοιμάζεται και δύναμη περίπου 150 ανδρών, για να σταλεί στην Αλβανία για ενίσχυση της εκεί υπάρχουσας ΕΛΔΑΛ (Ελληνική Δύναμη Αλβανίας), οπότε η δύναμη που βρίσκεται στα Τίρανα θα ξεπεράσει τους 400 άνδρες. Ωστόσο τα πράγματα, ειδικά για την Αλβανία, κάπου σκοντάφτουν, καθώς οι Ιταλοί και οι αλβανικές αρχές προσφέρουν στην ελληνική δύναμη τελείως περιθωριακά ρόλο, καθαρά βοηθητικού προσωπικού δεύτερης κατηγορίας.

Η δύναμη, όμως, που ετοιμάζεται δεν είναι μόνο αυτή, αφού αναμένεται μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας και αποστολή πολυάριθμης δύναμης με ρόλο, όπως υποστηρίζουν, τη διατήρηση δήθεν της ειρηνευτικής συμφωνίας που αναμένεται να φέρουν οι... βομβαρδισμοί. Στα πλαίσια αυτής της προετοιμασίας έχει ξεκινήσει η στρατολόγηση ακόμα και στρατιωτών που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία. Σύμφωνα με καταγγελίες, που έρχονται από πολλές πλευρές στο "Ρ", γίνονται προσπάθειες σε πολλές μονάδες για την προσέλκυση στρατιωτών, οι οποίοι θα σταλούν ως μισθοφόροι στη Γιουγκοσλαβία στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Στους στρατιώτες αυτούς υπόσχονται μισθό 600.000 δραχμών το μήνα, παραμονή 4 μηνών και στη συνέχεια απόλυσή τους, άσχετα από το μήνα θητείας που βρίσκονται. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που στρατολογούνται στρατεύσιμοι για αποστολή εκτός των ελληνικών συνόρων μετά τον πόλεμο της Κορέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ