Τρίτη 6 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαγορεύουν εκδρομές στην Ελλάδα

Την παραπέρα εμπλοκή της χώρας στα βρώμικα - τυχοδιωκτικά σχέδια των αμερικαΝΑΤΟικών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, φανερώνουν εγκύκλιοι και "άτυπες" οδηγίες που εξέδωσαν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που συμμετέχουν με βομβαρδιστικά αεροπλάνα στο βρώμικο πόλεμο εναντίον της Γιουγκοσλαβίας! Οπως έγινε χτες γνωστό, η γαλλική κυβέρνηση εξέδωσε εγκύκλιο προς τα σχολεία της χώρας με την οποία απαγορεύει τις εκδρομές προς την Ελλάδα, τη νότια Ιταλία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία! Εγκύκλιο προς τα σχολεία για την απαγόρευση των εκδρομών προς την Ελλάδα εξέδωσε και η Ιταλία, ενώ η Βρετανία εξέδωσε άτυπη οδηγία γενικά για τις κρουαζιέρες προς την Ελλάδα! Το γεγονός αυτό άρχισε ήδη να έχει, εκτός των άλλων, και επιπτώσεις σε βάρος των ναυτεργατών και συνολικά στην οικονομία της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, προχτές την Κυριακή έδεσαν στο λιμάνι της Πάτρας δύο κρουαζιερόπλοια τα οποία ανήκουν στους εφοπλιστές Αλεξάκη και Γιαννάτο.Ταυτόχρονα, οι δύο πλοιοκτήτες ανακοίνωσαν και συνολικά 70 απολύσεις από τα πλοία τους! Τελικά χτες οι απολύσεις ανακλήθηκαν και τα πλοία ξεκίνησαν, ωστόσο οι πλοιοκτήτες άφησαν να εννοηθεί ότι πρόκειται απλώς για προσωρινή αναστολή της απόφασής τους. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε από τον πλοιοκτήτη Αλεξάκη αιτία της αρχικής του απόφασης να δέσει το πλοίο του "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" ήταν ότι έχουν ήδη αρχίσει οι ακυρώσεις προγραμματισμένων εκδρομών από σχολεία ευρωπαϊκών χωρών. Ο πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Επιβατηγών ΠλοίωνΑνδρέας Ποταμιάνος, επισήμανε: "Παρατηρείται μείωση στη ζήτηση εισιτηρίων η οποία ενδεχομένως να αυξηθεί το επόμενο διάστημα". Η εφοπλιστική Ενωση αναμένεται να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένα στοιχεία την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε και θα συνεδριάσει η διοίκησή της.

Η ΠΕΜΕΝ και η ναυτεργατική Ενωση "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", σε ανακοίνωση κάλεσμα που εξέδωσαν καλούν τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους και όλο το λαό του Πειραιά να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά στη σημερινή μεγάλη πορεία που θα ξεκινήσει από την πλατεία Κοραή με προορισμό την αμερικάνικη πρεσβεία, αλλά και σε όλες τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ