Τρίτη 6 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Σημιτικότεροι του Σημίτη"

"Σημιτικότεροι του Σημίτη" εμφανίζονται αρκετά ηγετικά στελέχη της ΝΔ, πλειοδοτώντας τόσο σε δηλώσεις υποτέλειας και απόλυτης στοίχισης στις ΗΠΑ όσο και σε προτροπές για υπεράσπιση των "ζωτικών συμφερόντων" στα Βαλκάνια"!. Γενικότερα, η ηγεσία της ΝΔ έχει ευθυγραμμιστεί απόλυτα στην απαίτηση των ΗΠΑ να χαλιναγωγηθεί ο αντιαμερικανισμός στην ελληνική κοινωνία με ταυτόχρονη ανάδειξη των "θηριωδιών του Μιλόσεβιτς".

Χαρακτηριστικές είναι οι χθεσινές τοποθετήσεις των Μ. Εβερτ και Μ. Γιαννάκου. Ο πρώτος μιλώντας στον "Πλάνετ" αποφάνθηκε ότι "το συμφέρον της Ελλάδας είναι χωρίς συναισθηματικές παρορμήσεις να μείνει όσο το δυνατόν πιο μακριά από αυτή την αναμέτρηση βλέποντας πάντα τον ανθρωπιστικό παράγοντα". Δε δίστασε όμως να προσφέρει πλήρη κάλυψη στην κυβερνητική πολιτική και δουλοπρέπεια απέναντι στις ΗΠΑ, επικαλούμενος το φόβο μην τυχόν και υστερήσουμε έναντι της Τουρκίας! "Δεν πρέπει - είπε - να ξεχνάμε ότι η Τουρκία καιροφυλακτεί αυτή την ώρα και μια οποιαδήποτε θέση η οποία μπορεί να εμφανιστεί ότι κινείται σε βάρος και εναντίον του ΝΑΤΟ μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα"!

Τα "μεγαλοϊδεατικά" σχέδια που ελλοχεύουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού των κυβερνώντων και της άρχουσας τάξης από τη στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, "αποκάλυψε" η βουλευτής της ΝΔ Μ. Γιαννάκου, η οποία σε δήλωσή της τόνισε ότι "η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν επιζητεί την αλλαγή των συνόρων" αλλά, έσπευσε να διευκρινίσει, "αυτό δε σημαίνει ότι απεμπολά και το δικαίωμά της να υπερασπιστεί τα ζωτικά συμφέροντα". Προφανώς ως "ζωτικά συμφέροντα" εννοείται η "βόρειος Ηπειρος"...

Ακόμα, η Μ. Γιαννάκου υποστήριξε ότι η επέμβαση του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται στο πλαίσιο "ενός γενικότερου σχεδίου δράσης με όρους εμπλοκής και απεμπλοκής", ενώ αποφάνθηκε ότι "με δεδομένη την υποκατάσταση του ΟΗΕ από το ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν ήταν δυνατόν να ασκήσει βέτο στις αποφάσεις της συμμαχίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ