Πέμπτη 29 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Είδαν μόνο θύμα τον... τουρισμό!

Με την καλλιέργεια μιας κινδυνολογίας που να δικαιολογεί νέα κατασταλτικά μέτρα προσπάθησε η κυβέρνηση να εκμεταλλευθεί την προχτεσινή τρομοκρατική ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζει το ρόλο των μυστικών υπηρεσιών. Ο πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επισημαίνουν ότι πλήττονται η χώρα, οι θεσμοί και ο λαός, ενώ είναι γνωστό ότι δεν έχουν κάνει τίποτα για να ελέγξουν τη δραστηριότητα των πρακτόρων των ξένων μυστικών υπηρεσιών που δρουν στη χώρα με την άδειά τους. Τόσα χρόνια οι Αμερικανοί της CIA και του FBI αλωνίζουν με σκοπό, υποτίθεται, την πάταξη της τρομοκρατίας και το μόνο που συμβαίνει είναι, να γίνονται τρομοκρατικές ενέργειες σε κρίσιμες περιόδους όπως η σημερινή.

"Δεν κάνουν κακό στον ιμπεριαλισμό, αλλά στο λαό, στους εργαζόμενους, στον τουρισμό και στα συμφέροντα της χώρας", δήλωσε χτες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης για την τρομοκρατική επίθεση στο "Ιντερκοντινένταλ", μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Τη λύπη της κυβέρνησης για τα θύματα της προχθεσινής τρομοκρατικής, δολοφονικής επίθεσης, εξέφρασε ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας. "Τον ελληνικό τουρισμό είχε στόχο η άνανδρη και απάνθρωπη ενέργεια πέρα από τα συγκεκριμένα τραγικά αποτελέσματά της", τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης Ε. Βενιζέλος. Ο ίδιος εμμέσως κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης να μη δημιουργήσουν κλίμα που θα συμβάλει στην "επιτυχία των στόχων αυτών". Την τρομοκρατική ενέργεια καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ενωση Ξενοδόχων Αθήνας. Την τυφλή τρομοκρατική επίθεση καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, τονίζοντας ότι μεταξύ άλλων είχε στόχο να πλήξει και τον τουρισμό.

Τη δολοφονική ενέργεια καταγγέλλει, επίσης και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι στόχο είχε την υπονόμευση του τουρισμού και θα επιφέρει συνέπειες στην απασχόληση των εργαζομένων.

Την καταδίκη του στη βομβιστική επίθεση στο ξενοδοχείο "Ιντερκοντινένταλ" εκφράζει με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας και προσθέτει "ότι τέτοιου είδους τρομοκρατικές ενέργειες δεν μπορούν να βρουν καμία δικαιολογία, απλώς αμαυρώνουν το παλλαϊκό μέτωπο κατά της ΝΑΤΟικής βαρβαρότητας σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας και γενικότερα των λαών των Βαλκανίων".

Την τρομοκρατική ενέργεια καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους, η ΕΣΗΕΑ, ο Α. Σπηλιωτόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Ανοιξης Α. Γεροντόπουλος, ο ΣΥΝ και ο βουλευτής της ΝΔ Π. Παυλόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ