Πέμπτη 29 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στις 15 του Ιούνη ξεκινούν οι εξετάσεις στη Β' Λυκείου

Εξοντωτικό είναι για τους μαθητές της Β Λυκείου το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το οποίο χτες ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Ακόμα και από τη δομή του το πρόγραμμα των εξετάσεων αναδεικνύει το σκληρό και ταξικό του χαρακτήρα. Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 15 Ιούνη με Ιστορία γενικής παιδείας και ολοκληρώνονται στις 29 Ιούνη με Αρχαία Ελληνικά και Χημεία για τη θεωρητική και θετική κατεύθυνση αντίστοιχα.

Οπως επισημαίνεται από το υπουργείο Παιδείας, τα μαθήματα επιλογής και το μάθημα Τεχνολογία Επικοινωνιών δε θα εξεταστούν με το ενιαίο σύστημα μόνο για το τρέχον έτος 1999. Οι μαθητές θα εξετάζονται καθημερινά, ακόμα και τα Σάββατα, και η εξέταση θα ξεκινά στις 8 το πρωί (όμως οι μαθητές πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 7.30 π.μ.). Η διάρκεια της εξέτασης κάθε μαθήματος είναι 3 ώρες, εκτός του μαθήματος των Νέων Ελληνικών, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης ορίζεται σε 6 ώρες επειδή συνεξετάζονται και τα δύο σκέλη του μαθήματος αυτού (Νεοελληνική Γλώσσα - Λογοτεχνία).

"Το πρόγραμμα μπορεί να βγήκε, ουσιαστικά όμως οι εξετάσεις δεν μπορούν να γίνουν και η ύλη δεν καλύπτεται ομαλά. Το εκπαιδευτικό κίνημα όμως δεν έχει πει τον τελευταίο του λόγο για την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου και θα συνεχίσει τους αγώνες", δήλωσε σχολιάζοντας τις χτεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, Σ. Σάββας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ