Πέμπτη 29 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Ακίνητα θα παραμείνουν σήμερα τα τρόλεϊ, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. και τα αστικά λεωφορεία από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ., λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων σε ΗΛΠΑΠ και ΕΘΕΛ.

Τις ίδιες ώρες συγκαλούνται γενικές συνελεύσεις και των δύο κλάδων για να καθορίσουν οι εργαζόμενοι την περαιτέρω στάση τους.

Η διοίκηση της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, που κήρυξε τη νέα στάση εργασίας, αντιδρώντας στην εφαρμογή των νέων κανονισμών εργασίας, με τα εξοντωτικά ωράρια μέχρι και 12 ώρες τη μέρα, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει κυβέρνηση και διοίκηση για αδιάλλακτη στάση στην εφαρμογή των αντεργατικών - αντισυνταγματικών κανονισμών εργασίας!

Η πλειοψηφία στην ηγεσία του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ κήρυξε τις στάσεις εργασίας, που άρχισαν στις 15 Απρίλη και λήγουν σήμερα, με αίτημα να εφαρμοστεί, με κάποιες μικροβελτιώσεις, η κυβερνητική πολιτική!

Με το... αίτημα αυτό διαφωνούν ριζικά οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ και της ΑΣΚΕ, οι οποίοι, ωστόσο, επισημαίνουν ότι είναι ανάγκη να συγκροτηθεί ευρύ αγωνιστικό μέτωπο εργαζομένων και επιβατικού κοινού, με στόχο την ανατροπή της αντισυγκοινωνιακής - αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής.

Σημειώνεται ότι στην τελευταία γενική συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ, οι εκπρόσωποι των δύο παρατάξεων κατήγγειλαν την πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ και τις "ουρές" της ΔΗΚΕ, ΔΑΚΕ και "Αυτόνομη Παρέμβαση" στο Συνδικάτο, υπογραμμίζοντας ότι αντί να κηρύξουν απεργιακές κινητοποιήσεις ρήξης και σύγκρουσης με την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης, "απαιτούν" την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ