Πέμπτη 29 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΕ - ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ
Τα αργύρια της σφαγής

Πενήντα τρία εκατομμύρια, εξακόσιες πενήντα μία χιλιάδες, οχτακόσιες πενήντα δύο δραχμές (53.651.852), τόσα είναι τα λύτρα της προδοσίας του ΟΣΕ σε βάρος του γιουγκοσλαβικού λαού. Τόσα είναι τα αργύρια που βάζει στην τσέπη ο ΟΣΕ, για να μπορεί το ΝΑΤΟ να συνεχίζει τη σφαγή των αμάχων. Τόση είναι η αμοιβή που καθημερινά εισπράττει ο ΟΣΕ από το ΝΑΤΟ, για να μεταφέρει τα φονικά όπλα των ΝΑΤΟικών, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις δυνάμεις του θανάτου που εδρεύουν στην ΠΓΔΜ και ετοιμάζονται εντατικά, για ν' αφανίσουν τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας.

Με μια κατάπτυστη αγωγή κατά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, μνημείο υποτέλειας και κυνισμού, η διοίκηση του ΟΣΕ, προφανώς μετά από κυβερνητικές εντολές, ζητάει από τη δικαιοσύνη να βγάλει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών, όπως και τη χτεσινή κινητοποίηση που απέτρεψε τη μεταφορά αρμάτων μάχης προς την ΠΓΔΜ. Υπενθυμίζεται ότι από τη Μεγάλη Δευτέρα, 5 Απρίλη, το ΔΣ της ΠΟΣ, με ομόφωνη απόφασή του, είχε κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις για το προσωπικό που εμπλέκεται στη μεταφορά στρατευμάτων και πολεμικού υλικού, προς τις εμπόλεμες περιοχές και για όσο διάστημα συνεχίζεται αυτή η μεταφορά.

Ποιος είπε ότι από αυτόν το βρώμικο πόλεμο δεν κερδίζουν κάποιοι. Αυτοί οι κάποιοι και όνομα έχουν και διεύθυνση. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ). Πρόκειται για τους διοικητικούς και πολιτικούς προϊστάμενους αυτού του συνένοχου Οργανισμού. Ντροπή όμως δεν έχουν. Τσίπα δεν τους έχει απομείνει. Βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στο μαύρο αυτό έγκλημα, σαν μοιραίοι λογιστές, υπολογίζουν πόσα κερδίζουν, πόσα εισπράττουν για κάθε κανόνι, για κάθε χειροβομβίδα, για κάθε άρμα μάχης που μεταφέρουν για λογαριασμό του ΝΑΤΟ. Πόσα ευρώ (ή τα υπολογίζουν σε δολάρια;), βάζουν στο ταμείο τους για κάθε αμαξοστοιχία θανάτου.

Και φαίνεται ότι κερδίζουν πολλά οι δυστυχείς. Στην επαίσχυντη αγωγή κατά της Ομοσπονδίας, δεν ντρέπονται να το ομολογήσουν και να το διαλαλήσουν. Ιδού το τεκμήριο της προδοσίας τους όπως διατυπώνεται στην αγωγή κατά της ΠΟΣ: "Ο ΟΣΕ από τις εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις θα υποστεί καθημερινή ζημιά της τάξεως των 53.651.852 δραχμών, που αναλύεται 14.486.000.000 δραχμές εισπράξεις το 9μηνον, διά 270 ημέρες, ίσον 53.651.852 δραχμές".

Από τα παραπάνω προκύπτει επίσης, ότι η διάρκεια που ο ΟΣΕ θα προσφέρει έναντι αδράς αμοιβής, τις υπηρεσίες του για να ξεκληριστεί ο γιουγκοσλαβικός λαός, προβλέπεται να είναι 9 ολόκληροι μήνες, και η συνολική αμοιβή του να φτάνει τα 14,5 δισεκατομμύρια δραχμές. Οσο δηλαδή οι επιτελείς του ΝΑΤΟ χρειάζονται και σύμφωνα με τα σχέδιά τους σκοπεύουν για να μετατρέψουν σε καμένη γη τη Γιουγκοσλαβία!

Πιο αποφασιστική και πιο μαζική, υπογραμμίζει ο Σωτήρης Ραυτόπουλος - αντιπρόεδρος της ΠΟΣ - πρέπει να είναι η αντίδραση των σιδηροδρομικών από εδώ και πέρα. Με δήλωσή του στο "Ρ" αναφορικά με τα χτεσινά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη και την αγωγή του Οργαμισμού σημειώνει:

"Το σταμάτημα του τρένου χτες τα χαράματα, ήταν αποτέλεσμα της αντίστασης των σιδηροδρομικών, αλλά και της άμεσης παρέμβασης των εργαζομένων και του λαού της Θεσσαλονίκης. Απέναντι στην αντίσταση και πατριωτική στάση των σιδηροδρομικών, η διοίκηση του ΟΣΕ με την προτροπή της κυβέρνησης, σαν κοινός εγκληματίας, επιχείρησε να δρομολογήσει το τρένο, κρυφά, σε άλλη ώρα από αυτή που ήταν προγραμματισμένη.

Η κατάθεση της αγωγής από τον ΟΣΕ κατά της ΠΟΣ, για να βγει παράνομη η απεργία διαρκείας, που σταματά τα τρένα του πολέμου, δείχνει το βαθμό υποτέλειάς τους. Είναι πρόκληση στα συναισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων του ΟΣΕ και του ελληνικού λαού, που συμπαραστέκεται στη μαρτυρική Γιουγκοσλαβία. Σ' ένα λαό που αντιστέκεται στη βαρβαρότητα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Τους προειδοποιούμε, ότι με τα δικαστήρια, δεν πρόκειται να μας φοβίσουν. Το σταμάτημα του πολέμου, είναι καθολική απαίτηση όλων των εργαζομένων του ΟΣΕ.

Καλούμε τους εργαζόμενους, πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, να συνεχίσουν τον αγώνα. Να βάλουν οριστική τροχοπέδη στα τρένα του ολέθρου. Να απαιτήσουν από την κυβέρνηση, με κάθε τρόπο να σταματήσει τις διευκολύνσεις στα στρατεύματα του ΝΑΤΟ. Καλούμε, τέλος, τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΑΣΚΕ να υλοποιεί τις ομόφωνες αποφάσεις της ΠΟΣ. Οι σιδηροδρομικοί δε θα ανεχτούν ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο, που είναι και αγώνας τιμής και πατριωτικού χρέους, να υπονομευτεί από οποιονδήποτε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ