Πέμπτη 29 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Κριτήριο επιλογής ο πόλεμος στα Βαλκάνια

Ομαλά - με εξαίρεση την επίθεση της συμμορίας των αναρχοχαφιέδων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο - κύλησε η ψηφοφορία στις σχολές της Αθήνας

Μέσα σε έντονα πολιτικοποιημένο κλίμα, με τις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις στη Γιουγκοσλαβία να κυριαρχούν στις αφίσες, στα έντυπα, στις συζητήσεις, στους διαδρόμους των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, ψήφισαν χτες φοιτητές και σπουδαστές για τα ΔΣ των συλλόγων τους και τους εκπροσώπους στα Πανσπουδαστικά Συνέδρια.

Η κίνηση στις κεντρικές σχολές της Αθήνας ήταν κατά τις εκτιμήσεις των μελών της εφορευτικής επιτροπής στα ίδια επίπεδα με πέρσι με τάση ανόδου, κάτι που θεωρούνταν δεδομένο. Οι εκπρόσωποι της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας δεν έκρυβαν την αισιοδοξία τους για ακόμα μεγαλύτερη άνοδο της παράταξης, σε ψήφους και ποσοστά, η οποία πηγάζει από τη δράση της παράταξης και την ανταπόκριση των θέσεών της στο φοιτητικό κίνημα.

Ομαλά κύλησε η ψηφοφορία χτες και στη Νομική Σχολή Αθήνας.Οι κάλπες στο Οικονομικό και Νομικό Τμήμα άνοιξαν γύρω στις 8 π.μ., ενώ στο Πολιτικό Τμήμα στις 9 το πρωί λόγω διαδικαστικών προβλημάτων. Μέχρι τις 2 το μεσημέρι στα τρία τμήματα της Νομικής είχαν ψηφίσει συνολικά 1.736 φοιτητές. Συγκεκριμένα, στο Οικονομικό Τμήμα είχαν προσέλθει στις κάλπες 493 φοιτητές, στο Πολιτικό 289 και στο Νομικό Τμήμα 954. Οπως εκτιμούσαν εκπρόσωποι των παρατάξεων, η συμμετοχή των φοιτητών στις φετινές εκλογές μέχρι τις 2 το μεσημέρι ήταν ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με πέρσι.

Στο κτίριο της Νομικής Σχολής ψήφιζαν χτες και οι φοιτητές του Μαθηματικού και Γεωλογικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής Αθήνας. Μέχρι τις 1.30 το μεσημέρι στο Μαθηματικό Τμήμα είχαν ψηφίσει 339 φοιτητές και στο Γεωλογικό 95.

Στο Πάντειο

Μεγάλη άνοδο σε ψήφους και ποσοστά σε όλα τα έτη και ιδιαίτερα στα πρώτα, αναμένουν φέτος οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας (ΠΚΣ) στο Πάντειο. Από το πρωί, η ψηφοφορία γινόταν κανονικά και ως τις 2 μ.μ. είχαν ψηφίσει περισσότεροι φοιτητές, σε σχέση με πέρσι. Η μεγαλύτερη προσέλευση σημειώθηκε στα πρώτα έτη Κοινωνιολογίας και Δημόσιας Διοίκησης.

Ανατρέποντας το κλίμα της δήθεν αποχής και αδιαφορίας των φοιτητών από τις μαζικές διαδικασίες, που συστηματικά καλλιεργείται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι ΠΚΣ καλούν τους φοιτητές, να υπερψηφίσουν τα ενωτικά αγωνιστικά ψηφοδέλτια της παράταξης σε όλα τα έτη, της παράταξης που, όπως τονίζει η Μαρίζα Κιτάνη,δευτεροετής στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, "έχει τη δύναμη και θέλει να συγκρουστεί". Οπως επισημαίνει η εκπρόσωπος της ΠΚΣ,"ψήφος στις ΠΚΣ, σημαίνει καταδίκη της αντιλαϊκής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράστηκε από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα και το μαθητικό κίνημα, αλλά πάνω από όλα, καταδίκης αυτού του βρώμικου πολέμου που έχουν κηρύξει το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στο γιουγκοσλαβικό λαό".

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο δέσποζαν χτες τα πανό και οι αφίσες της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας με το σύνθημα της "σύγκρουσης". Η κίνηση στις κάλπες ήταν σε γενικές γραμμές αυξημένη σε σχέση με πέρσι. Στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης,μέλη της εφορευτικής επιτροπής εκτιμούσαν ότι η συμμετοχή ήταν αυξημένη κατά 100% με 118 να έχουν ψηφίσει έναντι 62 πέρσι την ίδια ώρα.

Στο Τμήμα Πληροφορικής,στις 13.30 είχαν ψηφίσει 61 φοιτητές και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής εκτιμούσαν ότι η συμμετοχή ήταν σε χαμηλά επίπεδα, περίμεναν όμως μεγαλύτερη προσέλευση των φοιτητών τις επόμενες ώρες. Στα ίδια επίπεδα με πέρσι κινήθηκε η συμμετοχή στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών,όπου μέχρι το μεσημέρι είχαν ψηφίσει 86 φοιτητές ενώ πέρσι συνολικά είχαν ψηφίσει 190.

Τέλος, στο τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων,το μεγαλύτερο τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου, είχαν ψηφίσει 177 φοιτητές και η συμμετοχή ήταν στα ίδια επίπεδα με πέρσι με ελαφρά άνοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ