Πέμπτη 29 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Διαδηλωτές απέκλεισαν την "24η ΤΘΤ"

Συμβολικό αποκλεισμό του στρατοπέδου του Λιτοχώρου όπου εδρεύει η 24η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία και αντιπολεμική συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης, πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα εκατοντάδες φιλειρηνιστές της Πιερίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης και άλλων μαζικών φορέων του νομού.

Στις 6 το απόγευμα οι διαδηλωτές της ειρήνης, που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης σχηματίζοντας μηχανοκίνητο κομβόι με 15 ρυμουλκά, αυτοκίνητα και ένα λεωφορείο, κατευθύνθηκαν προς το στρατόπεδο Λιτοχώρου, όπου και απέκλεισαν για αρκετή ώρα τις πύλες του, απαιτώντας να μην βγει κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας, να πάψουν να χρησιμοποιούνται τα ελληνικά εδάφη και στρατόπεδα από τους αμερικανονατοϊκούς δολοφόνους των λαών.

Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Λιτοχώρου, όπου και πραγματοποίησαν αντιπολεμική εκδήλωση, καλώντας όλους τους κατοίκους της περιοχής να αντισταθούν στη νέα τάξη πραγμάτων, που επιβάλλει το μακέλεμα των λαών στο όνομα της "ειρήνης".

Στην Πέλλα

Εκατοντάδες μαθητές πλημμύρισαν τους δρόμους της Σκύδρας, χτες το μεσημέρι στέλνοντας το δικό τους νεανικό αντιπολεμικό μήνυμα προς την κυβέρνηση, που προετοιμάζει την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και τη θυσία της νεολαίας στο βωμό της νέας δολοφονικής τάξης πραγμάτων. Με συνθήματα και πραγματοποιώντας μαχητική πορεία, μαθητές γυμνασίων και λυκείων, απαίτησαν από τους σύγχρονους παγκόσμιους τρομοκράτες να αφήσουν τους λαούς ελεύθερους να ορίσουν τις τύχες και το μέλλον τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ