Πέμπτη 29 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΝΑΠ
Επιβαρύνεται η νοσηρότητα

Σήμερα η αντιπολεμική στάση εργασίας των γιατρών στα νοσοκομεία. Κοινή αντιπολεμική εκδήλωση γιατρών και εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό"

Η χρησιμοποίηση ραδιενεργών στοιχείων στους πυραύλους και η έκλυση τοξικών ουσιών απ' τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία έχουν δημιουργήσει οξύ υγειονομικό πρόβλημα, επισήμανε χτες στον πρόεδρο της ΒουλήςΑπ. Κακλαμάνη αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Η αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε στον πρόεδρο της Βουλής ότι η οικολογική καταστροφή που συντελείται θα επιβαρύνει τη νοσηρότητα στην περιοχή, ενώ τον ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της: Τη δημιουργία εθελοντικών ομάδων γιατρών, που θα μεταβούν στη Γιουγκοσλαβία καθώς και τη συλλογή φαρμάκων και χρημάτων.

Ο Απ. Κακλαμάνης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τις πρωτοβουλίες της ΕΙΝΑΠ και δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις ενέργειες της ΕΙΝΑΠ για την αποστολή υγειονομικού υλικού και προσωπικού (ιατρικού και άλλου) για την αντιμετώπιση των οξύτατων αναγκών που δημιουργεί ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία. Επίσης, υποσχέθηκε ότι το υπόμνημά της θα αναγνωσθεί σε Ολομέλεια της Βουλής.

Η ΕΙΝΑΠ έχει ανοίξει στην Εθνική Τράπεζα το λογαριασμό 172/48002572 με την ένδειξη "για τη Γιουγκοσλαβία" και συγκεντρώνει φάρμακα και τρόφιμα στα γραφεία της, Μάρνη 30, κάθε μέρα και τις ώρες 9 π.μ. - 2 μμ και 5 - 8 μμ. Οι σημερινέςκινητοποιήσεις

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ έχει προκηρύξει για σήμερα τρίωρη στάση εργασίας (11.30 π.μ. - 2.30 μμ) με τοπικές συνελεύσεις στα νοσοκομεία για την καταγγελία του πολέμου. Επίσης, έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Λ. Παπαδήμα για να συζητήσει τις πρωτοβουλίες της ΕΙΝΑΠ αλλά μέχρι τώρα ο υπουργός δεν απάντησε.

Στο Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας οι γιατροί έκαναν αντιπολεμική συγκέντρωση και στο ψήφισμα που ενέκριναν καταδικάζουν την επέμβαση του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Γιουγκοσλαβία και ζητούν να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί, ενώ δηλώνουν ότι συμμετέχουν σε όποιες κινητοποιήσεις αποφασίσει η ΕΙΝΑΠ.

Κοινή στάσηστον "υαγγελισμό"

Το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό" (ΣΕΝΕ) αποφάσισε στάση εργασίας για σήμερα (11 π.μ. - 3μ.μ.) και κοινή Γενική Συνέλευση στο δώμα του νοσοκομείου, για να οργανώσουν τη συμπαράστασή τους στον Γιουγκοσλαβικό λαό.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους ο ΣΕΝΕ και η Πενταμελής Επιτροπή των γιατρών του "Ευαγγελισμού" καταγγέλλουν το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ενωση και την εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης και ζητούν να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ