Τρίτη 11 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Το οδοιπορικό ενός αγωνιστή"

Εκδήλωση της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ για την παρουσίαση του βιβλίου του Σ. Κακάρα

"Το οδοιπορικό ενός αγωνιστή" είναι ο τίτλος του βιβλίου του Σωτήρη Κακάρα που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

Ο σ. Σ. Κακάρας, σήμερα 80 χρόνων, πολέμησε στο Αλβανικό Μέτωπο, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και στον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Ακολούθησε το δρόμο της προσφυγιάς και μέχρι το 1982 έζησε και εργάστηκε στην Τασκένδη. Εκεί τελείωσε και την Ανώτατη Γεωπονική Σχολή. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1982 και πάντα πιστός στο ΚΚΕ συνέχισε την προσφορά του μέσα από τις γραμμές του Κόμματος.

Παρουσιάζοντας το βιβλίο ο σ. Τ. Χρονάς τόνισε:

"Αποτελεί το οδοιπορικό του συγγραφέα και συμπυκνώνει τις εμπειρίες του, που καταγράφει από την οπτική γωνία του "εμείς". Με πηγαίο τρόπο αποτυπώνει τον πατριωτισμό και τη διεθνιστική αλληλεγγύη που χαρακτηρίζει τους πολιτικούς πρόσφυγες. Αναδεικνύει την αξία της συλλογικότητας, του σοσιαλιστικού τρόπου ζωής και της κομμουνιστικής διαπαιδαγώγησης. Το βιβλίο αυτό συνεισφέρει στην καταγραφή της ιστορίας εκείνων των περιόδων, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να αξιοποιηθεί και στις μέρες μας για τη διαπαιδαγώγηση των νέων κομμουνιστών και της ΚΝΕ".

Στην εκδήλωση μίλησε και ο σ. Σ. Κακάρας, που υπογράμμισε τη σημασία της προσήλωσης στις αρχές και τις ιδέες του ΚΚΕ, το διαπαιδαγωγητικό περιεχόμενο της κομματικής ζωής και τη φλόγα της προσφοράς που πρέπει να διακρίνει κάθε κομμουνιστή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες της ΠΕΑΕΑ, του ΝΣ της ΚΝΕ, της ΝΕ και πολλοί σύντροφοι και φίλοι του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ