Τετάρτη 19 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΗΜΝΟΣ
Απέκλεισαν το αεροδρόμιο

Νέκρωσε χτες το αεροδρόμιο της Λήμνου από τους κατοίκους του νησιού που το απέκλεισαν, διαμαρτυρόμενοι για την ελάττωση των αεροπλοϊκών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών του τόπου τους. Η ελάττωση αυτή και η αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στον ουσιαστικό αποκλεισμό του ακριτικού νησιού, έχει οδηγήσει τους Λημνιούς σε απόγνωση, αλλά και σε κινητοποιήσεις προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα, χτες, δεύτερη μέρα της κινητοποίησης των κατοίκων του νησιού - την οποία εξήγγειλε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των φορέων της Λήμνου - οι κάτοικοι απέκλεισαν συμβολικά από τις 10 π.μ. και για δύο περίπου ώρες το αεροδρόμιο του νησιού και το περιφρούρησαν, με αποτέλεσμα να σταματήσει κάθε λειτουργία του. Επίσης, παρέμειναν και χτες κλειστά το Επαρχείο και τα τέσσερα Δημαρχεία της Λήμνου, καθώς και τα εμπορικά καταστήματα. Η αντίδραση των κατοίκων δεν αφορά μόνο τη μείωση των ακτοπλοϊκών και αεροπλοϊκών συγκοινωνιών του νησιού, αλλά και το αίτημά τους για πιο συχνές συγκοινωνίες. Και μάλιστα, όλο το χρόνο και όχι μόνο την τουριστική περίοδο.

Να σημειωθεί πως ο βουλευτής του ΚΚΕ, επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Στρ. Κόρακας,έστειλε από τη Δευτέρα μήνυμα συμπαράστασης στους Λημνιούς και τόνιζε ότι το Κόμμα συμμερίζεται "την αγανάκτησή σας για την απαράδεκτη περικοπή των δρομολογίων της "Ολυμπιακής" με Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη αλλά και την Αθήνα, καθώς και το εξοντωτικό και ιδιαίτερα δαπανηρό ωράριο των δύο σημερινών δρομολογίων της ΟΑ με την Αθήνα".

Τέλος, σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα θα συναντηθεί με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και τον υφυπουργό Μεταφορών, προκειμένου να ζητήσει την αύξηση των δρομολογίων. Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κατοίκων της Λήμνου, το συντονιστικό όργανο προειδοποιεί ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με τη μορφή διαρκείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ