Τετάρτη 19 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Διαπιστευτήρια στους εφοπλιστές

Τα διαπιστευτήριά της στο εφοπλιστικό κεφάλαιο έδωσε με άλλον ένα τρόπο η δημοτική αρχή της Αθήνας. Οπως καταγγέλλει η "Συμπαράταξη για την Αθήνα",με ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής Λεων. Αυδής,στην τελετή απονομής βραβείων από την Επιτροπή Βράβευσης "Θάλασσα '99" πήραν μέρος και απένειμαν βραβεία δύο αντιδήμαρχοι του Δήμου Αθηναίων. Η "Συμπαράταξη" τονίζει πως εκεί βραβεύτηκαν ο Ερυθρός Σταυρός, αρκετοί εφοπλιστές και μερικοί επιστήμονες, καλλιτέχνες και άλλοι.

"Δεν απονεμήθηκε κανένα βραβείο σε ναυτεργάτη ή σε ναυτεργατική οργάνωση, προφανώς επειδή κρίθηκε ότι εκείνοι που δουλεύουν στη θάλασσα και πνίγονται στα σαπιοκάραβα, ακόμα και όσοι πνίγηκαν στις συμμαχικές νηοπομπές στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν αξίζουν καμία τιμή, ενώ αντίθετα πρέπει να τιμηθούν εκείνοι που κερδίζουν από την εκμετάλλευση του μόχθου των ναυτεργατών και μερικά ακόμη πρόσωπα που η βράβευσή τους θα προσέδιδε κύρος στη "σεμνή τελετή"", υπογραμμίζει ο επικεφαλής.

Τέλος, η "Συμπαράταξη" σημειώνει πως η συμμετοχή των δύο αντιδημάρχων "στην αδιανόητη αυτή τελετή αποτελεί βαρύ ατόπημα για το Δήμο Αθηναίων, που κατοικείται κυρίως από εργαζόμενους και όχι από εφοπλιστές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ