Τετάρτη 19 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
Ομόφωνο "ΟΧΙ" στο ξεπούλημα της Εταιρείας

Ολα δείχνουν ότι το 18ο Απολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Προσωπικού της ΕΥΔΑΠ, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν χτες, θα καταλήξει σε ένα βροντερό δημοψήφισμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής για το ξεπούλημα της επιχείρησης στους ιδιώτες κερδοσκόπους.

Οπως τόνισε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θ. Ζαχαρόπουλος,"η πολιτική αυτή έναν και μόνο στόχο υπηρετεί, που δεν είναι άλλος από εκείνον της εξυπηρέτησης του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, του οποίου μοναδικός σκοπός είναι η αμφισβήτηση και ο επανακαθορισμός όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων από τη μια μεριά και η κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας από την άλλη". Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να εγκαταλείψει αυτήν την πολιτική για το νερό, ενώ παράλληλα κάλεσε τους εργαζόμενους στην ΕΥΔΑΠ να συνεχίσουν τον αγώνα, έτσι ώστε να μη γίνει το νερό, που αποτελεί κοινωνικό αγαθό, αντικείμενο κερδοσκοπίας και εκμετάλλευσης από τους οποιουσδήποτε ιδιώτες.

Την πλήρη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, δήλωσε μιλώντας από το βήμα του Συνεδρίου ο Γ. Σκιαδιώτης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.Οπως επισήμανε, η κυβέρνηση είναι δέσμια των εντολών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των στόχων που θέτουν το Μάαστριχτ και η ΟΝΕ και γι' αυτό προχωράει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ τάχτηκαν μέσω των χαιρετισμών τους οι εκπρόσωποι της ΝΔ,του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ,αλλά και ο υπερνομάρχης Αθηνών Θ. Κατριβάνος,ενώ μάταια περίμεναν οι σύνεδροι τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Χρ. Βερελή,να καταθέσει τις απόψεις του... Αντίθετα, παραβρέθηκαν και μίλησαν ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής της ΕΥΔΑΠ, οι οποίοι όμως δεν τόλμησαν να αναφέρουν ούτε μία κουβέντα για την ιδιωτικοποίηση.

Το συντονισμό των ενεργειών κατά της ιδιωτικοποίησης υποσχέθηκε ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας,ενώ το συντονισμό των ενεργειών ζήτησε και ο εκπρόσωπος της αντίστοιχης δημόσιας επιχείρησης της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται και αυτή στην κυβερνητική λίστα για ξεπούλημα.

Κόλαφο κατά του επιχειρήματος της κυβέρνησης ότι δήθεν οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ είναι πολλοί και θα πρέπει ένα ποσοστό να φύγει με την ιδιωτικοποίηση, αποτέλεσε η ομιλία του ίδιου του γενικού διευθυντή Υδρευσης της επιχείρησης Κ. Κυριαζή.Οπως τόνισε, σε πρόσφατο ταξίδι της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ στο Βερολίνο, έμαθαν ότι η αντίστοιχη επιχείρηση ύδρευσης - αποχέτευσης, που διαχειρίζεται ίδιο περίπου δίκτυο με αυτό της ΕΥΔΑΠ, απασχολεί 6.600 εργαζόμενους (800 από τους οποίους διπλωματούχοι μηχανικοί), έναντι μόνο 4.500 που έχει η ΕΥΔΑΠ (100 διπλωματούχοι μηχανικοί). Και όλα αυτά όταν στο Βερολίνο οι πηγές της ύδρευσης είναι πολύ πιο κοντά από ό,τι στην Αθήνα. Αρα, τόνισε ο ίδιος, το προσωπικό της ΕΥΔΑΠ όχι μόνο δεν περισσεύει, αλλά δε φτάνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ