Τετάρτη 19 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρχίζει σήμερα το συνέδριο της ΦΕΑΠΘ

Με απόφαση 21 Φοιτητικών Συλλόγων, αρχίζει σήμερα στις 9 π.μ. το 10ο Πανσπουδαστικό Συνέδριο της Φοιτητικής Ενωσης Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΦΕΑΠΘ). Το συνέδριο θα διαρκέσει ως και τις 21 Μάη. Οι φοιτητές, δηλώνοντας ότι "δεν πάει άλλο", προχωρούν μαζικά στις διαδικασίες και δηλώνουν ότι φέτος δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη διακοπή των διαδικασιών του συνεδρίου παρά τα κωλύματα που φέρνουν στις διαδικασίες οι παρατάξεις ΠΑΣΠ και ΕΑΑΚ.

Στο συνέδριο αναμένεται να κυριαρχήσουν τα αντιπολεμικά αισθήματα καιδιαθέσεις των φοιτητών. Σε μάκρος φαίνεται πως θα τραβήξει η συζήτηση για την αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, που υπαγορεύεται από την ΕΕ και εφαρμόζεται στο πανεπιστήμιο. Η Πανσπουδαστική ΣΚ καλεί τους φοιτητές να καταδικάσουν έμπρακτα τις προσπάθειες του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το δικαίωμα των φοιτητών στη δημόσια δωρεάν παιδεία και να μετατρέψουν το συνέδριο της ΦΕΑΠΘ σε ένα συλλαλητήριο καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής, σε μια διαδήλωση ενάντια στο βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΝΑΤΟ και ΕΕ και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Ο Βασίλης Τασούλας,μέλος της Γραμματείας της Πανσπουδαστικής, αναφερόμενος στην προσπάθεια πραγματοποίησης του Συνεδρίου της ΦΕΑΠΘ, δηλώνει: "Θεωρούμε ότι είναι ένα θετικό βήμα η ουσιαστική επανασύσταση της ΦΕΑΠΘ. Θεωρούμε ότι μπορεί να παίξει ένα ρόλο στο συντονισμό των Φοιτητικών Συλλόγων, οι οποίοι σήμερα πρέπει να ενώσουν τη δράση τους ενάντια στο πόλεμο, στην αντιεκπαιδευτική πολιτική. Μέσα σε όλο αυτόν τον καταιγισμό των προβλημάτων χρειάζεται ο άμεσος συντονισμός των φοιτητών για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση, στη δουλιά, για να σταματήσει ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία. Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, με την Πανσπουδαστική πιο δυνατή, δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις για να περάσει το φοιτητικό κίνημα στην αντεπίθεση. Απέναντι σε όλα τα παραπάνω οι παρατάξεις ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ κλπ., προσπαθούν να μπλοκάρουν τις διαδικασίες, να βάλουν τους Φοιτητικούς Συλλόγους σε μαρασμό και στην υποταγή και όχι σε αγωνιστικές κινήσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ