Τετάρτη 19 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι φορολογούμενοι πληρώνουν τις... αταξίες του TAXIS

"Αλαλούμ" εξακολουθεί να επικρατεί στη ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών (Καλλιθέα) λόγω των προβλημάτων που προκαλεί η εφαρμογή του συστήματος TAXIS και η έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού. Με σχετική επιστολή της στον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Γ. Δρυ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), επανέρχεται στο θέμα υπενθυμίζοντας ότι με προηγούμενη επιστολή της είχε επισημάνει τις αιτίες που προκαλούν τα προβλήματα (πρόσφατη εφαρμογή του συστήματος TAXIS, έλλειψη προσωπικού κλπ).

Η ΠΟΛ καταγγέλλει ότι προχτές το πρωί οι ουρές "δίπλωναν" όλο το τετράγωνο έξω από τη ΔΟΥ, ενώ η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο μετά από κάποιο τηλέφωνο για βόμβα στο κτίριο, που είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσουν οι συναλλαγές και οι υπάλληλοι και το κοινό να εγκαταλείψουν το κτίριο. Πολλοί εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι για την κατάθεση των δηλώσεων των εταιριών, επειδή δεν έπαιρναν κάποια απάντηση για το πότε θα αρχίσουν οι συναλλαγές έφυγαν. Γύρω στο μεσημέρι, όσοι φορολογούμενοι έμειναν εκεί, πήραν χαρτάκια για να καταθέσουν τις δηλώσεις που έληγαν στις 17-5-99 την Παρασκευή 21-5-99. Κάποιοι κατέθεσαν το απόγευμα. Οσοι δεν έλαβαν γνώση αυτής της ρύθμισης πήγαν χτες να καταθέσουν τις δηλώσεις τους και επαναλήφθηκε η ίδια κατάσταση με τις ουρές.

Σημειώθηκε ωστόσο επιπλέον και το εξής απαράδεκτο - σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΠΟΛ - γεγονός, να αξιώνουν υπάλληλοι την καταβολή προστίμου λόγω εκπρόθεσμης υποβολής! Η ΠΟΛ με αφορμή το παραπάνω γεγονός ζητά από το υπουργείο Οικονομικών να βρεθεί λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς επίσης να σταματήσουν να επιβάλλονται τα παράνομα πρόστιμα και να ανακληθούν αμέσως όσα παρανόμως επιβλήθηκαν, διότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουν καμία ευθύνη οι φορολογούμενοι, που έγκαιρα και νόμιμα προσέτρεξαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ