Τετάρτη 19 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ
Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι
  • Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Απ. Τασούλα
  • Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι και οργανώνουν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

"Θα παρέμβετε ώστε να μην πληρώσουν οι 25 εργαζόμενοι τις παρανομίες που έγιναν από το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου Αγία Ολγα"; Το ερώτημα αυτό θέτουν στους αρμόδιους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Αποστόλης Τασούλας.

Οι 25 εργαζόμενοι μετά από 4,5 χρόνια συνεχούς εργασίας απολύονται, πληρώνοντας αυτοί τις παρανομίες που έγιναν στο διαγωνισμό με τον οποίο προσλήφθηκαν. Οι προσλήψεις έγιναν το Γενάρη του 1994, κρίθηκαν όμως παράνομες από το ΑΣΕΠ, αλλά το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου προχώρησε τώρα στην απόφαση ανάκλησης των προσλήψεων.

"Οπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, τονίζεται στην Ερώτηση, τις ευθύνες για τις παρανομίες που έγιναν στο σχετικό διαγωνισμό τις έχει η κυβέρνηση, αφού δική της επιλογή είναι τα μέλη του ΔΣ του νοσοκομείου και δεν επιτρέπεται θύματα αυτής της ρουσφετολογίας να είναι οι εργαζόμενοι. Με δεδομένο ότι το νοσοκομείο έχει μεγάλες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, μπορούν να παραμείνουν και οι υπό απόλυση 25 εργαζόμενοι και να προσληφθούν και όσοι αδικήθηκαν από το συγκεκριμένο διαγωνισμό".

Αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο Αγία Ολγα, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε η Γενική τους Συνέλευση, θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, ώρα 11 π.μ., με αίτημα να μην απολυθούν οι 25 εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ