Τετάρτη 19 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ
Προσκλητήριο συσπείρωσης

"Βιάζονται να ξεπουλήσουν το επόμενο πακέτο του ΟΤΕ. Τώρα δίνουν και το μάνατζμεντ (διοίκηση). Η πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ... κωφεύει!". Με αυτές τις φράσεις που περιγράφουν την κυβερνητική πολιτική στον ΟΤΕ, τη στάση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, αλλά και την επικίνδυνη πορεία του Οργανισμού, η Επιτροπή Αντίστασης και Αγώνα Εργαζομένων ΟΤΕ καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και ν' αγωνιστούν για να μην περάσει η παραπέρα ιδιωτικοποίηση και να μην εκχωρηθεί στους ιδιώτες το μάνατζμεντ της επιχείρησης.

Η Επιτροπή Αγώνα και Αντίστασης καταγγέλλει την κυβέρνηση, που με τις απαράδεκτες τροπολογίες προωθεί την ιδιωτικοποίηση μέχρι το 49% και εξαιρεί τον ΟΤΕ από το νόμο 2414/96. Με αυτό τον τρόπο η διοίκηση του Οργανισμού θα διορίζεται πλέον από τη ΓΣ των μετόχων και ανοίγει ο δρόμος για την παράδοση του μάνατζμεντ στους ιδιώτες και κύρια στους Αμερικανούς.

Η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι τα σχέδια του ΝΑΤΟ για τα Βαλκάνια κάνουν φανερό σ' όλο τον ελληνικό λαό την ανάγκη να αποτραπεί η παράδοση του ΟΤΕ και των τηλεπικοινωνιών στα χέρια των ιμπεριαλιστών. Δικαιώνεται και μέσα από τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις η μόνη επιλογή που είναι αναγκαία: ΟΤΕ 100% κρατικός, απόλυτα ελεγχόμενος από την κυβέρνηση και τη Βουλή, όπλο στα χέρια της χώρας για την προάσπιση των συμφερόντων της.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τονίζεται στην ανακοίνωση, αποτελειώνει το "έργο" που ξεκίνησε η ΝΔ, ξεπουλώντας κομμάτι - κομμάτι τον ΟΤΕ. Η πλήρης παράδοσή του στα χέρια των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων θα έχει δραματικές συνέπειες όχι μόνο στους εργαζόμενους σ' αυτόν, αλλά και στα εκατομμύρια των συνδρομητών του, με τα ακόμα πιο υψηλά τιμολόγια που επιβάλλονται.

Η πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), μαζί και των σωματείων βάζουν πλάτη για να περάσει η κυβερνητική πολιτική, στηρίζουν ουσιαστικά την ιδιωτικοποίηση. Γι' αυτό, η Επιτροπή απευθυνόμενη στους εργαζόμενους τους καλεί να αντιδράσουν και με κάθε τρόπο να απαιτήσουν από την πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ ν' αλλάξει στάση. Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αντίστασης και Αγώνα, δηλώνουν ότι θα εντείνουν τον αγώνα τους και θα συνεχίσουν να εργάζονται για τη συσπείρωση όλων των εργαζομένων γύρω από τους στόχους που υπερασπίζονται τον δημόσιο ΟΤΕ, τα δικαιώματα των εργαζομένων και τα συμφέροντα των συνδρομητών.

  • Πρόκληση προς τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα χαρακτηρίζει η Γενική Συνομοσπονδία την κατάθεση τροπολογίας για την εκχώρηση του μάνατζμεντ σε ιδιώτες και τη μετοχοποίηση του ΟΤΕ, σημειώνοντας ότι οι ενέργειες αυτές αποτελούν διολίσθηση σε ανεξέλεγκτες ιδιωτικοποιήσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ