Παρασκευή 18 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με νέα ορμή

Η ανακατάληψη της παραλίας Λιτοχώρου - στην οποία αποβιβάστηκαν οι Αμερικανοί για να επιβάλουν τη "νέα τάξη" και στα Βαλκάνια - ανακατάληψη την οποία προανήγγειλε χτες η ΚΝΕ, δεν είναι κάτι που απλά επιβάλλεται από τη συγκυρία. Είναι αναγκαστικά η επόμενη στιγμή του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Για να υλοποιηθεί, έχουν προηγηθεί ήδη κοντά 80 μέρες συνεχούς παρεμπόδισης του συνόλου των ΝΑΤΟικών δυνάμεων κατοχής, που πλέον - με δεδομένους τους συσχετισμούς - στην πλειοψηφία τους έχουν προωθηθεί και κάνουν κατοχή στο Κόσσοβο. Ογδόντα μέρες δράσης, στις οποίες τα μέλη και τα στελέχη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο, στο πλευρό των μελών και στελεχών του ΚΚΕ, παράλληλα με τους χιλιάδες, επίσης, φίλους και συμμάχους που πήραν έμπρακτα θέση στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Η ΚΝΕ επαναβεβαιώνει πως βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα του νεολαιίστικου κινήματος. Η δράση της για να συναντηθεί το νεανικό ρεύμα με την πολιτική του ΚΚΕ στους καθημερινούς αγώνες εκφράστηκε, σε μεγάλο βαθμό, και στο εκλογικό αποτέλεσμα. Ως το οργανωμένο κομμάτι της νεολαίας, που κάνει περήφανο το ΚΚΕ για την ύπαρξή του, η ΚΝΕ προχωρά παραπέρα. Στήνει άμεσα μπλόκα στον ιμπεριαλισμό, όχι επετειακά, όπως ίσως να εκλαμβάνονταν σε άλλη περίοδο οι κατ' έτος κατασκηνώσεις για την ειρήνη που έχουν καταγραφεί ήδη ως θεσμός. Στήνει μπλόκα πραγματικά, είτε αυτά αφορούν την κίνηση του ΝΑΤΟικού στρατού κατοχής από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς το Κόσσοβο, είτε αυτά έχουν στόχο να δηλώσουν και την υπεράσπιση της ελληνικής επικράτειας, όπως αυτό που θα στηθεί στις 10 και 11 του Ιούλη στο Λιτόχωρο.

Μία προς μία αυτές οι πράξεις δεν έχουν κανένα στοιχείο που να παραπέμπει στο τυχαίο, να αφορά απλά τη συγκυρία. Είναι η άμεση συνέπεια της πολιτικής του ΚΚΕ και υλοποίηση του μεριδίου ευθύνης που έχει αναλάβει απέναντι σ' αυτήν η Κομμουνιστική Νεολαία. Διαπίστωση που με τη σειρά της φορτώνει με πρόσθετες ευθύνες όλους εμάς. Ευθύνες που δε μας επιτρέπουν να είμαστε απλά περήφανοι, αλλά μας υποχρεώνουν να σταθούμε έμπρακτα στο πλευρό του κάθε νεολαίου που παίρνει τη σκυτάλη και έχει δικαίωμα να αξιώνει με κάθε τρόπο να ενισχύσουμε την προσπάθειά του.

Πολύ περισσότερο που δυο μέρες πριν άνοιξε η αυλαία του 25ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" και που απευθύνει μήνυμα συστράτευσης μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ σε κάθε νεολαίο, που δε βολεύεται με τη σημερινή κατάσταση, που δε φτάνει μόνο να αγανακτεί αλλά απαιτείται η οργανωμένη δράση για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Για ισχυρή ΚΝΕ με δυνατό νεολαιίστικο κίνημα, ικανό να συμβάλει αποφασιστικά στη συγκρότηση του μεγάλου λαϊκού μετώπου. Τα συνθήματα και η πολιτική που συγκινούν και εμπνέουν τη νεολαία πρέπει με τη συμβολή όλων μας να γίνουν υλική δύναμη, δύναμη πράξης, αντίστασης και ανατροπής ενός συστήματος που δεν έχει πλέον να προσφέρει τίποτε στη νεολαία, στο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ