Παρασκευή 18 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Κεραία της ΚΟΣΜΟΤΕ σχεδόν μέσα στο προαύλιο!

Αμεση η αντίδραση των γονιών που αποφάσισαν την αναστολή λειτουργίας του σχολείου

Μόλις εφτά μέτρα από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου - στο οποίο συστεγάζεται και νηπιαγωγείο - τοποθέτησε η ΚΟΣΜΟΤΕ κεραία κινητής τηλεφωνίας προκαλώντας την άμεση αντίδραση των γονιών, οι οποίοι αποφάσισαν από τα τέλη του περασμένου Μάη, σε γενική συνέλευση, την αναστολή της λειτουργίας του σχολείου.

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι η κεραία τοποθετήθηκε σε ταράτσα ιδιόκτητου τριώροφου κτιρίου παράνομα,αφού δεν υπάρχει σχετική πολεοδομική άδεια και άδεια του υπουργείου Μεταφορών. Προσθέτουν, ότι παρά το ότι έχουν ενημερώσει το δήμο, την αστυνομία, την πολεοδομία, τη νομαρχία Δυτικής Αττικής, την εισαγγελία και το υπουργείο Μεταφορών, δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο. Το μόνο που έχουν κάνει οι παραπάνω φορείς είναι... η διαπίστωση πως η κεραία είναι παράνομη και πως η λειτουργία της είναι επικίνδυνη για την υγεία των παιδιών και των περιοίκων.

Ο σύλλογος γονέων όμως, δε σταμάτησε εκεί, αλλά κατήγγειλε τη λειτουργία της κεραίας και στην ΚΟΣΜΟΤΕ, καταγγελία που συνυπογράφεται από την Ενωση Γονέων Χαϊδαρίου, τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και το δήμαρχο Χαϊδαρίου. Επίσης, έστειλαν εξώδικο που κοινοποιήθηκε σε όλους τους ενδιαφερόμενους και εμπλεκόμενους φορείς, σχετική καταγγελία στον εισαγγελέα, κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή εναντίον της ΚΟΣΜΟΤΕ και του ιδιοκτήτη της ταράτσας που βρίσκεται η κεραία. Η αγωγή εκδικάζεται στις 8/9/99. Εξασφάλισαν επίσης και επικυρωμένο έγγραφο του υπουργείου Υγείας σχετικά με την επικινδυνότητα της λειτουργίας της κεραίας στον άνθρωπο. Ολα τα παραπάνω στοιχεία τα κοινοποίησαν και στην ΟΜΕ - ΟΤΕ.

Το ΚΚΕ δήλωσε τη συμπαράστασή του "στον αγώνα των γονιών που αποτελεί και το μοναδικό μέσο για τη δικαίωσή τους". Εκτιμά, ότι "η συγκεκριμένη, παράνομη, ενέργεια, αποτελεί μέρος μιας πολιτικής, που στα πλαίσια του ασύδοτου ανταγωνισμού της λεγόμενης "ελεύθερης αγοράς" και στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις". "Με αποτέλεσμα, οι επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων να είναι το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές. Είναι η πολιτική που στοχεύει το ανώτατο κέρδος, το κέρδος πάση θυσία και με όλα τα μέσα. Η μαγική λέξη "ανταγωνισμός" έχει γίνει μια βραδυφλεγής βόμβα, όχι μόνο για τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και για την υγεία τους. Και αυτή η πολιτική πρέπει να καταστραφεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ