Παρασκευή 18 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναβλήθηκε η δίκη για την απεργία των δασικών

Αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα (21/6) η εκδίκαση της υπόθεσης, που αφορά την κήρυξη της απεργίας των δασικών υπαλλήλων ως παράνομη και καταχρηστική. Οι δασικοί υπάλληλοι απεργούν από την 1η Ιούνη, αρνούμενοι να συμμετάσχουν στην καταστροφική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα των δασών. Η δίκη αναβλήθηκε χτες το πρωί, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, διότι υπήρξε κώλυμα στο πρόσωπο ενός δικηγόρου των εναγομένων.

Τα βήματα της αντιδημοκρατικής και αυταρχικής πολιτικής της κυβέρνησης, ακολούθησε πιστά ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης,ο οποίος διάλεξε το δικαστικό δρόμο προκειμένου να κάμψει την αντίσταση των εργαζομένων. Πολιτική που, όπως αποδεικνύεται, κινείται πιστά στα πλαίσια των εντολών και των οδηγιών της ΕΕ, αφού έμμεσα προωθείται και η ιδιωτικοποίηση των δασών και αγνοούνται οι ανάγκες της χώρας. Στην αγωγή του το υπουργείο Γεωργίας ζητάει να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των δασικών υπαλλήλων από κάθε υπερωριακή απασχόληση μετά το κανονικό ωράριο εργασίας. "Τέτοιου είδους ενέργειες είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικές και αποτελούν έναν ιδιόμορφο φασισμό. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε σε αυτό τον αυταρχισμό. Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται από την πολιτεία η αμφισβήτηση του δικαιώματος να απεργούν πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα", επισήμανε ο Κώστας Μπέσης,πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ).

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Ν.2612/98 μοναδική αρμόδια υπηρεσία για την καταστολή των δασικών πυρκαγιών θεωρείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Παράνομη χαρακτήρισε, ο Κ. Μπέσης, την απόφαση εμπλοκής στην κατάσβεση πυρκαγιάς των εργαζομένων στη Δασική Υπηρεσία. "Κανείς δεν μπορεί να υπερβαίνει το νόμο, επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΕΔΔΥ, και να ορίζει τους δασικούς ως δυνάμεις καταστολής, μόνο και μόνο για να αποκτήσει άλλοθι η κυβέρνηση στις επερχόμενες καταστροφές που θα γίνουν και αυτό το καλοκαίρι. Ολοι ξέρουμε ότι η πραγματική αιτία είναι οι ανύπαρκτοι πόροι και η πολιτική που ακολουθεί στο θέμα των δασών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ