Παρασκευή 18 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβληματική η Πυροσβεστική στη Λάρισα

Αντικείμενο Ερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ Α. Κανταρτζή,Ν. Γκατζή και Β. Μπούτα προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, αποτέλεσαν τα προβλήματα των υπηρεσιών και των υπαλλήλων της Πυροσβεστική Υπηρεσίας στη Λάρισα.

Οι βουλευτές αναφέρονται στο σύστημα των μορίων για τις αποσπάσεις, το οποίο από "περιφερειακό", μετατράπηκε σε "κεντρικό", με αποτέλεσμα να αδυνατούν τα συνδικαλιστικά όργανα και οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθούν τη σωστή ή όχι εφαρμογή του. Θεωρείται ότι ο παλαιότερος τρόπος ρύθμισης των αποσπάσεων, δηλαδή σε "περιφερειακό", επίπεδο ήταν περισσότερο διαφανής.

Πολλά είναι τα προβλήματα των πυροσβεστών μετά την ανάθεση της δασοπυρόσβεσης. Η υποδομή των υπηρεσιών παραμένει η ίδια, οι διαδικασίες μετάταξης των δασικών δεν έχουν ολοκληρωθεί, συνεργείο αυτοκινήτων δε λειτουργεί, ενώ προβάλλει η ανάγκη της προμήθειας ενός σύγχρονου διασωστικού συνεργείου. Η όποια πρόσθετη αμοιβή για τα εκτός έδρας περικόπτεται, ενώ σε ολόκληρο το νομό υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Τέλος, επισημαίνεται ότι αποβλήθηκε από το κτίριο της ΠΥ το σωματείο με εντολές της κεντρικής υπηρεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ