Παρασκευή 18 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Αντιδρούν στις ιδιωτικοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου Γλυφάδας προχωρά η διοίκηση, με πρόσχημα την κυβερνητική πολιτική προσλήψεων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία εγκρίνει προσωπικό κατά το δοκούν. Την ίδια στιγμή, προκειμένου να "περάσουν" πιο ανώδυνα οι προθέσεις αυτές, ο δήμαρχος της πόλης αρνείται πεισματικά να συναντηθεί με εκπροσώπους του Συλλόγου των Εργαζομένων του Δήμου και να ακούσει τα προβλήματα και τις ανάγκες τους. Κάτι, που όπως ερμηνεύουν οι εργαζόμενοι, στόχο έχει και την αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού τους οργάνου.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να σταματήσει κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης - ήδη έχουν εγκριθεί οι σχετικές μελέτες για τις υπηρεσίες καθαριότητας και οδοποιίας. Επίσης, να τους καταβληθεί το επίδομα παραγωγικότητας - εκκρεμεί η απόδοσή του από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στις κενές οργανικές θέσεις και να καταγραφούν τα προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

"Το σύντομο χρονικό διάστημα της διοίκησης του δήμου από τον νέο δήμαρχο, ήταν αρκετό για να διαλύσει τις όποιες αυταπάτες και να επιβεβαιώσει τη θέση μας ότι θα έχουμε αλλαγή μόνο προσώπων και όχι πολιτικής", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη "Εργατοϋπαλληλική Ενότητα" στο Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως η άρνηση του δημάρχου να δεχτεί σε συνάντηση τους εργαζόμενους "συνιστά προσπάθεια κατάργησης της νόμιμης εκπροσώπησής τους, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου. Ο στόχος είναι προφανής: Εργαζόμενοι ξεμοναχιασμένοι, χωρίς ενιαία φωνή, αποτελούν εύκολη λεία".

Επίσης, η "Εργατοϋπαλληλική Ενότητα" καταγγέλλει την υποσχεσιολογία του δημάρχου, Στ. Λανδράκη, ο οποίος προεκλογικά έλεγε πως δε θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις και τώρα κάνει ακριβώς το αντίθετο, ξεκινώντας από τον καθαρισμό της παραλίας. Τέλος, καλεί όλους τους εργαζόμενους σε μαζική και μαχητική απάντηση σε τέτοιες μεθοδεύσεις, με τη συμμετοχή τους στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε ο Σύλλογος, την Τρίτη 21 του Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ