Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το στερνό "αντίο" στον σ. Γιώργο Θεοτοκάτο

Κηδεύτηκε χτες στο νεκροταφείο Χαλανδρίου

"Επεσες όρθιος, όπως πάντα ήσουν όρθιος στη μακρόχρονη κομματική ζωή σου. Κοιμήσου τώρα ήσυχα. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Η ιερή υπόθεση του Κόμματος βρίσκεται σε καλά χέρια". Με αυτά τα λόγια του Κ. Τουμασάτου,μέλους του Γραφείου της ΚΟ Δικηγόρων του ΚΚΕ, οι κομμουνιστές αποχαιρέτησαν τον σύντροφο Γιώργο Θεοτοκάτο,δικηγόρο, η κηδεία του οποίου έγινε χτες στο νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Τιμητική του φρουρά, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα,το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Γόντικας και πολλοί σύντροφοί του.

Η νεκρώσιμη ακολουθία πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου. "Θάνατος υπάρχει εκεί που υπάρχει ζωή χωρίς αξίες. Εσύ, όμως, υπηρέτησες χωρίς φειδώ ακατάλυτες ιδέες και πανανθρώπινες αξίες. Υπηρέτησες τις αιώνιες και αθάνατες ιδέες του μαρξισμού - λενινισμού πιστά και αταλάντευτα στη μακρόχρονη κομματική ζωή σου. Πάντοτε ήσουν συνεπής και αταλάντευτος, ακούραστος μαχητής για το σοσιαλισμό", τόνισε στον αποχαιρετισμό προς τον σύντροφο ο Κ. Τουμασάτος.

"Γι' αυτό πάντα θα βρίσκεσαι στη ζωή. Πάντα θα σε βλέπουμε με το χαμόγελό σου, με τη μορφή σου να ακτινοβολεί αγάπη και καλοσύνη. Ησουν αληθινός... Αγωνίστηκες υποδειγματικά μέχρι το τέλος της ζωής σου".

Ο σύντροφος Γ. Θεοτοκάτος γεννήθηκε το 1906 στην Κεφαλονιά και ήταν μέλος του ΚΚΕ από το 1923. Το Κόμμα τον είχε τιμήσει για την αγωνιστική προσφορά του, απονέμοντάς του ειδική τιμητική διάκριση.

Επίσης τον αποχαιρέτησαν ο πρόεδρος του ΔΣΑ Α. Ρουπακιώτης,ο Α. Μοσχόπουλος από την Ομοσπονδία Κεφαλληνιακών Σωματείων, η ζωγράφος Ντ. Αντωνακάτου,ο Γ. Ραφτόπουλος από τη Μουσική Εταιρεία "Δ. Λαυράγκας", ο αντιστασιακός Σ. Λουκάτος.

Στην κηδεία του παρέστησαν, επίσης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Ν. Κιάος,ο υπερνομάρχης Αττικής Θ. Κατριβάνος,ο Ε. Μαχαίρας,η βουλευτής της ΝΔ Ε. Παπαδημητρίου,το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Ν. Καραντηνός,ο Ν. Βούλτεψης μέλος του Ββάθμιου Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ και πλήθος κόσμου.

  • Στη μνήμη του Γιώργου Θεοτοκάτου, υπερασπιστή των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και της Δημοκρατίας, ο Ν. Καραντηνός προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ "Ρ", 25.000 δραχμές στο ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ