Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Οργή για το συνεχιζόμενο μακελειό στα Βαλκάνια

Μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε χτες από την Παμπειραϊκή Επιτροπή κατά του πολέμου

"Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια"! Με αυτό το σύνθημα οι Πειραιώτες αντιιμπεριαλιστές συγκεντρώθηκαν χτες το βράδυ στην πλατεία Κοραή, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της "Παμπειραϊκής Επιτροπής κατά του πολέμου" και διαδήλωσαν την οργή τους για το συνεχιζόμενο μακελειό στα Βαλκάνια και την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να φύγει και ο τελευταίος ιμπεριαλιστής από την περιοχή.

Τα πανό ξεδιπλώθηκαν στο κέντρο της πόλης, με πρώτο αυτό της Παμπειραϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη να "δηλώνει" "Ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί έξω οι βάσεις και οι Αμερικανοί". Από κοντά και το πανό του Συνδικάτου Οικοδόμων να "φωνάζει" "Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ - Γερμανία". Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συμμετοχή της νεολαίας.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔΥΕ Φάνης Κωνσταντινίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε κατά τη διάρκεια των δολοφονικών βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κατά της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και για τη σημερινή εικόνα των Βαλκανίων. Ενώ, κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για την προκλητική μετατροπή της χώρας μας σε γέφυρα για το πέρασμα των δολοφόνων στο Κόσσοβο.

"Ποια ειρήνη ήρθε; Την είδε κανείς; Μόνο στα ΜΜΕ τη βλέπει. Αντίθετα, ο βρωμερός ανελέητος πόλεμος συνεχίζεται με άλλες μορφές, πιο σκληρός, πιο αδυσώπητος", υπογράμμισε ο ομιλητής, για να συνεχίσει: "Επαψαν να βομβαρδίζουν από αέρα και δολοφονούν με άλλο τρόπο. Διαμελίζουν τη χώρα. Το Κόσσοβο μετατράπηκε σε διεθνές, ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο. Χιλιάδες αθώοι δολοφονούνται από τους Ουτσεκάδες με την προστασία της λεγόμενης "ειρηνευτικής", ευρωπαϊκής δύναμης. Η καταστροφή της χώρας συνεχίζεται. Η ΝΑΤΟική κατοχή και τρομοκρατία στα Βαλκάνια αποτελούν τώρα τα αιματηρά εγκαίνια του νέου στρατιωτικού δόγματος του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η πραγματική εθνοκάθαρση, η εθνοκάθαρση κατά των Σέρβων, παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Πού είναι οι "ευαίσθητοι" Ευρωπαίοι ηγέτες που θρηνούσαν υποκριτικά για τους Αλβανόφωνους πρόσφυγες; Πού είναι οι σοσιαλιστές, οι "πράσινοι" και οι άλλοι πανάθλιοι συνεταίροι τους;".

Ο ομιλητής σημείωσε ότι η χτεσινή συγκέντρωση δεν αποτελεί παρά μια αφετηρία για νέους αγώνες του ελληνικού λαού με κύριο σύνθημα να φύγει το ΝΑΤΟ και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια. "Ο εφησυχασμός σε τούτες τις δύσκολες και κρίσιμες μέρες είναι θάνατος για το λαό μας και την πατρίδα μας", υπογράμμισε.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε και χαιρετισμός συμπαράστασης προς τον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό με αφορμή την επαίσχυντη καταδίκη σε θάνατο του ηγέτη του ΡΚΚ.

Τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά με αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ