Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νεοφιλελευθερισμός και φιλολαϊκό προσωπείο

Δέσμια της νεοφιλελεύθερης και αντιλαϊκής πολιτικής της, η ηγεσία της ΝΔ επιδιώκει ταυτόχρονα να εμφανιστεί ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων "των πολλών", επιδιώκοντας, έτσι, να διευρύνει την εκλογική επιρροή της ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Στη γραμμή αυτή κινήθηκε και κατά τη χτεσινή σύσκεψη των τομεαρχών υπό τον Κ. Καραμανλή, όπου, από τη μια, υποστήριξε μετά πάθους το ξεπούλημα της "Ολυμπιακής", ενώ, από την άλλη, δημαγωγώντας ασύστολα, παρουσιάστηκε ως προστάτης των καταναλωτών, αλλά και μαθητών που πλήττονται από τη "μεταρρύθμιση" Αρσένη.

Συγκεκριμένα, για το θέμα της "Ολυμπιακής", η ΝΔ επιρρίπτει όλες τις ευθύνες για τα σημερινά αδιέξοδα στην "ιδεοληψία της κυβέρνησης που επέμενε να κρατά την "Ολυμπιακή" κάτω από ασφυκτικό κρατικό έλεγχο", ακριβώς για να δικαιώσει τη θέση της για ιδιωτικοποίηση της ΟΑ. Οσον αφορά την επαίσχυντη σύμβαση ξεπουλήματος στην "Μπρίτις Αιργουέις", ο εκπρόσωπος της ΝΔ μετά τη σύσκεψη, τη χαρακτήρισε "θολή" και "αμφίβολης αποτελεσματικότητας", ενώ επισήμανε ότι με τη σύμβαση "υπάρχει τεράστια οικονομική απαξία της "Ολυμπιακής"". Πρόβλεψε μια νέα αποτυχία εξαιτίας του ότι ο "επενδυτής" δε βάζει χρήματα για την επένδυσή του και μάλιστα έχει το δικαίωμα μετά από ένα χρονικό διάστημα να επιλέξει τι θα πράξει. Η θέση της ΝΔ είναι ότι έπρεπε να γίνει διεθνής διαγωνισμός με απόλυτη διαφάνεια και να προχωρήσει ταχύτατα η αποκρατικοποίηση της ΟΑ.

Παράλληλα, η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να καρπωθεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια που υπάρχει στο μέτωπο της Παιδείας, εξαιτίας της εφαρμογής του "νόμου Αρσένη". Ξεχνώντας ότι επί της ουσίας είχε συμφωνήσει με την κυβέρνηση, πλειοδότησε σε σκληρούς χαρακτηρισμούς - "το υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί την τακτική του "ράβε - ξήλωνε" και έχει μετατρέψει χιλιάδες μαθητές σε πειραματόζωα" - ενώ τάχθηκε υπέρ της επανεξέτασης το Σεπτέμβρη των μαθητών της Α Λυκείου.

Οσον αφορά το σκάνδαλο με τα μολυσμένα τρόφιμα από τις διοξίνες των πολυεθνικών, η ΝΔ, προκειμένου να εμφανιστεί πειστική στην κριτική της προς την κυβέρνηση, θυμήθηκε τη "διάλυση του κράτους" (!), γεγονός που έχει ως συνέπεια να γίνει η χώρα "ανοχύρωτη πολιτεία". Χωρίς, φυσικά, να αναφέρει λέξη για τις ευθύνες της ΕΕ, κάλεσε την κυβέρνηση να "εξηγήσει" (!) την πραγματική διάσταση του προβλήματος και να προχωρήσει στη δημιουργία κατάλληλων μηχανισμών ελέγχου των προϊόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ