Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι σύγχρονες "Αρπυιες"

Σύμφωνα με τη Μυθολογία ο Ιάσων, πλοίαρχος της "Αργούς", ζήτησε από τον Φινέα να του προείπει το πεπρωμένο του πλοίου του και ο Φινεύς δέχτηκε υπό έναν όρο: Να τον ελευθερώσουν οι Αργοναύτες από τις Αρπυιες που του έτρωγαν και του βρώμιζαν την τροφή. (Οι Αρπυιες ήσαν σιχαμερά όρνεα, τα οποία με ένα απότομο πέταγμα μέσα από τα σύννεφα, με τα κυρτά ράμφη τους άρπαζαν ακατάπαυστα το φαγητό από το στόμα του Φινέα και του άφηναν τόσο λίγο ίσα για να ζει βασανισμένος. Στο πέρασμά τους δε, βρωμούσαν τον αέρα και τα υπόλοιπα των φαγητών).

***

Σήμερα ο κόσμος μας κυριαρχείται από Αρπυιες. Με τη διαφορά ότι οι σύγχρονες, πίνουν αίμα και τρώνε ανθρώπινες σάρκες. Τις είδαμε σε Παλαιστίνη, Κύπρο, Ιράκ, Κουρδιστάν, Γιουγκοσλαβία κλπ., να πετούν μέσα από τα σύννεφα και να τρώνε τους ανθρώπους και την τροφή τους. Και ό,τι άφησαν πίσω, το μόλυναν με επικίνδυνες ουσίες, καθώς και με αβυσσαλέο μίσος και διχόνοια μεταξύ των ανθρώπων. Ετσι τους καταδίκασαν να ζουν βασανισμένα. Αυτές βρίσκονται παντού, κοντά μας, δίπλα μας και αρπάζουν και βρωμίζουν τα πάντα. Μόνο που τώρα έχουν βελτιώσει τεχνικές. Με διοξίνες, βιολογικώς μεταλλαγμένα είδη, με τη ρύπανση του περιβάλλοντος κλπ. Ληστεύουν μέσα από Χρηματιστήρια, Τράπεζες, πολυεθνικές, τους ανύποπτους λαούς. Τσάκισαν και τα φτερά της "ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ", το καμάρι του μεγαλύτερου Ελληνα των νεοτέρων χρόνων, Αρ. Ωνάση.

***

Θα τις συναντήσετε και στα πιο απίθανα μέρη, όπως λ.χ. στα ΜΜΕ, στην ψυχαγωγία, ακόμη και στα ΑΕΙ, να βρωμίζουν τα πάντα, μεταμορφωμένες σε κατάλευκους κύκνους. Ελα όμως, που το όνομα και η φυλή τους τις προδίδει... Τον τελευταίο καιρό, τα απαίσια και δυσώδη αυτά αρπακτικά έχουν πυκνώσει τις επισκέψεις τους στην περιοχή μας, μεταμορφωμένα σε Πλανητάρχες, Γερακίνες και Ευρωπαίους μπούφους της διεθνούς εξουσίας. Μυρίστηκαν ψοφίμια προς βρώσιν στα Βαλκάνια και ακονίζουν τα γαμψά νύχια και ράμφη τους για να εφορμήσουν στη λεία. Στόχος τους και πάλι ο Φινέας. Τον κατηγορούν τώρα ως "τρομοκράτη". Και οι σύγχρονοι Αργοναύτες μόλις τώρα ξύπνησαν. Τον Φινέα που ρώτησα, μού αποκρίθηκε ότι "Μόνον με τα "κρόταλα" του Ορθολογισμού και Ανθρωπισμού θα τις διασκορπίσετε". Και πού θα τα βρούμε, τού είπα; "Μα είναι κρυμμένα στην Ελληνική Σκέψη", μου αποκρίθηκε.

Κ. Χ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

υποστράτηγος ε.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ