Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απολύει ο "Αγγελιοφόρος"

"Οποιος έχει άποψη για τον τρόπο λειτουργίας της εφημερίδας, έχει άποψη και για το περιεχόμενό της, άρα δεν έχει θέση σε μια εφημερίδα που η διαφορετική άποψη και υπεράσπιση της αξιοπρέπειας θεωρούνται αδικήματα που τιμωρούνται με απόλυση".

Αυτά καταγγέλλει σε επιστολή του ο δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης, Κώστας Κεκελιάδης,που μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος" και απολύθηκε για μια αιτία, που μάλλον θα ήταν η αφορμή, που αφήνει πολλά ερωτηματικά για το καθεστώς ανελευθερίας και καταναγκασμού που επικρατεί στον αστικό Τύπο.

Ο Κ. Κεκελιάδης αφού περιγράφει στην επιστολή του την τακτική "μαζικής τρομοκράτησης" που είχε επιβάλει η διεύθυνση, καθώς και απολύσεις και παραιτήσεις συντακτών, αναφέρει χαρακτηριστικά: "Στις 23 Ιουνίου ο αρχισυντάκτης, Δημήτρης Παπαγρηγορίου, με φώναξε στο γραφείο του με τρόπο που νόμισα ότι κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει. Φτάνοντας έμαθα ότι η σύζυγος του εκδότη, Τίμη Μπακατσέλου, του τηλεφώνησε ζητώντας εισιτήρια για συναυλία και ο αρχισυντάκτης έκρινε ότι έπρεπε να απευθυνθεί στο συντάκτη που εργάζεται στο πολιτιστικό ρεπορτάζ. Οταν του απάντησα αρνητικά για τα εισιτήρια και διαπίστωσε ότι δε συμμεριζόμουν την αγωνία του για την ικανοποίηση του θελήματος, με έβρισε. Του απάντησα πως αν ο ίδιος χτυπάει προσοχές στον Μπακατσέλο, εγώ δε στέκομαι προσοχή σε κανέναν Μπακατσέλο.

Την επομένη ο διευθυντής με κάλεσε στο γραφείο του και δίχως να ζητήσει τη δική μου εκδοχή για το γεγονός, εισήλθε στο θέμα λέγοντας ότι "έμαθα πως έχεις άποψη για τον τρόπο λειτουργίας της εφημερίδας". Του απάντησα ότι σέβομαι την ιεραρχία της εφημερίδας, όπως σέβομαι τον κάθε συνάδελφο, αλλά απαιτώ να με σέβονται. Χωρίς περιστροφές ο Κλέαρχος Τσαουσίδης ανακοίνωσε ότι απολύομαι..."

Ενώ αυτά και άλλα παρόμοια συμβαίνουν στον αστικό Τύπο, οι εφημερίδες αυτές δεν παραλείπουν, σε καθημερινή σχεδόν βάση, να γράφουν φλογερά άρθρα για τα "ανθρώπινα δικαιώματα". Κάθε άλλο σχόλιο νομίζουμε θα ήταν περιττό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ