Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το φάρμακο ως εμπόρευμα... .

Ελλειψη της δραστικής ουσίας «neostigmine», που χρησιμοποιείται σε όλα τα χειρουργεία των νοσοκομείων, παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες και σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα του «Βήματος» υπήρξε και αναβολή χειρουργικών επεμβάσεων.

Τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) με ανακοίνωσή τους διαβεβαίωσαν χτες ότι η ουσία - το προϊόν κατά των ΕΟΦ - ήταν συνεχώς διαθέσιμη στα νοσοκομεία. Ο ΕΟΦ στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι απ' τις 19/5/2006 η εταιρεία ΚΟΠΕΡ τον ενημέρωσε για την επικείμενη διακοπή κυκλοφορίας του φαρμάκου «neostigmine» λόγω χαμηλής τιμής. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η εταιρεία είχε αποθέματα που κάλυπταν τις ανάγκες της αγοράς για τρεις μήνες. Ετσι στις 5/6/2006 ο ΕΟΦ έδωσε «εντολή έρευνας στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικών Ερευνών (ΙΦΕΤ) προκειμένου να αναζητήσει το προϊόν στο εξωτερικό».

Κι ενώ συνεχιζόταν η έρευνα, το ΙΦΕΤ έκανε εισαγωγή όμοιου προϊόντος με άλλη περιεκτικότητα απ' τη Γαλλία. Επίσης το ΙΦΕΤ βρήκε και στην Αγγλία και την Αυστρία την ουσία με άλλη περιεκτικότητα και δόθηκε εντολή εισαγωγής, αλλά οι προμηθεύτριες εταιρείες έκαναν λάθος και έστειλαν οδικώς - και όχι αεροπορικώς - τις ποσότητες στην Ελλάδα, που θα παραληφθούν μέσα στη βδομάδα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ