Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Αεροπορική άσκηση του... Ισραήλ!

Μεγάλης κλίμακας αεροπορική άσκηση του Ισραήλ στο ελληνικό FIR, νότια της Κρήτης και σε απόσταση μέχρι 30 ν. μίλια από τις ακτές της, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας. Πήραν μέρος, 25 μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ, καθώς και αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού με καύσιμα, σε μια άσκηση που είχε τα χαρακτηριστικά αεροπορικής επιδρομής μεγάλων αποστάσεων, παραπέμποντας σε μια επικείμενη επίθεση στο Ιράν.

Από την ελληνική πλευρά προβάλλεται η διάσταση ότι παρέχοντας το ελληνικό FIR στην πολεμική αεροπορία του Ισραήλ δημιουργείται «ρήγμα» στη στρατιωτική συμμαχία Τουρκίας - Ισραήλ, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζεται ως ελληνική... επιτυχία το ότι τα μαχητικά του Ισραήλ υπέβαλαν σχέδια πτήσης στις ελληνικές αρχές, σε αντίθεση με τα τουρκικά μαχητικά.

Στην πραγματικότητα, δόθηκε η δυνατότητα στην αεροπορία του Ισραήλ να ασκηθεί σε μεγάλες αποστάσεις και να ανεβάσει την πολεμική της προετοιμασία, πράγμα που δεν μπορεί να κάνει στη γύρω από το Ισραήλ περιοχή. Την ίδια ώρα παρέχεται η δυνατότητα στο Ισραήλ για έναν ευρύτερο ρόλο στην περιοχή της Μεσογείου, σε ευθεία απόσταση από τις ακτές της Λιβύης και της Αιγύπτου, πράγμα που σχετίζεται και με τις κυοφορούμενες διαδικασίες για ένταξη του Ισραήλ στο ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ