Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να απελευθερωθεί άμεσα ο αντιπρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας

Σχετική Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς την υπουργό Εξωτερικών, αναφορικά με τη σύλληψη στο Πακιστάν του αντιπροέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, Λαλ Χουσεΐν Σαχ, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη και Βέρα Νικολαϊδου. Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΚΚΕ στην Ερώτησή τους, σημειώνουν:

«Οπως είναι γνωστό, ο αντιπρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα κ. Λαλ Χουσεΐν Σαχ έχει συλληφθεί το τελευταίο διάστημα και κρατείται στο Πακιστάν. Ο συγκεκριμένος αντιπρόεδρος, ο οποίος έχει ελληνική υπηκοότητα και ζει στην Ελλάδα πάνω από 30 χρόνια, συνελήφθη με το πρόσχημα ότι έχει διπλή υπηκοότητα, που όμως έχει αποκτήσει εδώ και 5 χρόνια χωρίς μέχρι τώρα να έχει κανένα πρόβλημα με τις πακιστανικές αρχές κατά τις συχνές επισκέψεις του στο Πακιστάν.

Εκτός από τον κ. Λαλ Χουσεΐν Σαχ, έχουν συλληφθεί και κρατούνται στο Πακιστάν άλλοι 4 Πακιστανοί, στελέχη της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα με διάφορες κατηγορίες.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλοι οι παραπάνω εμπλέκονται στη γνωστή προ διετίας υπόθεση απαγωγής 28 Πακιστανών στην Ελλάδα και είναι μεταξύ αυτών που καταγγέλλουν τις απαγωγές και στηρίζουν τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα.

Καθώς φαίνεται, αυτός είναι και ο λόγος των διώξεων και συλλήψεων που υφίσταντο, αφού, όπως είναι γνωστό, το στρατιωτικό καθεστώς Μουσάραφ στο Πακιστάν, τόσο μέσω της πρεσβείας του στη χώρα μας, όσο και στο Πακιστάν έχει εξαπολύσει διωγμό ενάντιων εκείνων των Πακιστανών που μένουν στην Ελλάδα και είχαν αποκαλύψει την απαγωγή των 28 συμπατριωτών τους.

Μετά τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι ενέργειες προτίθεται να κάνει κυβέρνηση προς τις Αρχές του Πακιστάν, προκειμένου να απελευθερωθεί άμεσα ο Λαλ Χουσεΐν Σαχ και να επιστρέψει στην Ελλάδα, της οποίας είναι πολίτης, καθώς και για την απελευθέρωση των υπόλοιπων Πακιστανών στελεχών της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ