Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Το ΚΚΕ δεν τρομοκρατείται»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους κομμουνιστές - διαδηλωτές έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αμέσως μετά την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος των διαδηλωτών που εξέφραζαν την αντίθεσή τους ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στο Δημαρχείο της Αθήνας, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία και επισημαίνεται:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει ως υπεύθυνη την κυβέρνηση της ΝΔ για την επίθεση που δέχτηκαν μέλη του ΚΚΕ, από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, την ώρα που διαδήλωναν κατά της επίσκεψης του Αμερικάνου πρέσβη Τ. Ρις στο Δημαρχείο της Αθήνας. Η επίθεση των ΜΑΤ ήταν απρόκλητη και έγινε κατόπιν εντολής. Αν για την κυβέρνηση και τους Αμερικάνους η διαδήλωση και το σύνθημα "Αμερικάνοι φονιάδες λαών" θεωρείται ως πράξη τρομοκρατίας, για τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς σημαίνει πράξη καταδίκης της ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας και έκφραση αλληλεγγύης στους λαούς που αντιστέκονται στους άδικους πολέμους και την εκμετάλλευση. Αποδεικνύει ότι για τις ΗΠΑ και τις κυβερνήσεις της ΕΕ τα αυταρχικά - κατασταλτικά μέτρα που διαρκώς παίρνουν, δήθεν κατά της τρομοκρατίας, ο πραγματικός τους στόχος είναι το χτύπημα των λαϊκών κινημάτων και της αντιιμπεριαλιστικής πάλης.

Το ΚΚΕ δεν τρομοκρατείται. Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να υποστείλει τη σημαία της πάλης κατά των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και της συμμετοχής της χώρας μας στους επιθετικούς σχεδιασμούς που αποδεικνύονται επικίνδυνοι για όλους τους λαούς.

Καλεί το λαό και τη νεολαία να δυναμώσει την αντιιμπεριαλιστική πάλη και αλληλεγγύη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ