Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φοροδιαφυγή...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ αυτή του Νικήτα Κακλαμάνη για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών για την επίσκεψη Ρις. Οπως είπε, «αυτά στη δημοκρατία συμβαίνουν»...

Οχι, βέβαια. Αυτά συμβαίνουν στη ...δική τους δημοκρατία. Αυτή στην οποία τα ΜΑΤ χτυπούν οποιονδήποτε αντιτίθεται στο δόγμα της Νέας Τάξης και την αντιτρομοκρατική υστερία.

Αν όντως υπήρχαν δημοκρατικά δικαιώματα, τότε οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δε θα δρούσαν όπως θέλουν στην Ελλάδα, δε θα παρακολουθούνταν οι πολίτες για την αντιπολεμική τους δράση και θα λαμβανόταν υπόψη η γνώμη της πλειοψηφίας των Ελλήνων που δε θέλουν καμιά ελληνική εμπλοκή στις αμερικανο-ΝΑΤΟικές επεμβάσεις. Απλά πράγματα.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ο Γιώργος Αλογοσκούφης - όπως διαβάζουμε - στο ότι η φοροδιαφυγή είναι «αντικοινωνική συμπεριφορά» και όχι «μαγκιά», οπότε πρέπει να ελέγχεται και ενίοτε να πατάσσεται.

Αν είναι έτσι τα πράγματα, τότε γιατί σε πολύ συγκεκριμένες ομάδες η φοροδιαφυγή όχι απλά ενθαρρύνεται, επιβραβεύεται, αλλά στη συνέχεια ...θεσμοθετείται; Ισως γιατί οι συγκεκριμένες ομάδες είναι «οι βιομήχανοι», «οι εφοπλιστές», «οι παράκτιες εταιρείες», «οι τράπεζες».

Εκτός αν το υπουργείο Οικονομίας θεωρεί ότι όλοι αυτοί ...πληρώνουν φόρους. Σε αυτή την περίπτωση ας μας παρουσιάσει τα στοιχεία του να δούμε το ποσοστό που συνεισφέρουν όλοι οι παραπάνω στα κρατικά έσοδα.

Η μόνη βέβαιη «αντικοινωνική συμπεριφορά» είναι το να πληρώνει ο μισθωτός, ο συνταξιούχος και ο μικροεπαγγελματίας ένα σωρό άμεσους και έμμεσους φόρους και στη συνέχεια να εισπράττει προϋπολογισμούς λιτότητας.

Βλέπετε, κ. Αλογοσκούφη, ο κόσμος πληρώνει (γιατί δεν μπορεί να γλιτώσει από την εφορία και τους έμμεσους φόρους) για να έχει Ασφάλιση, Υγεία, Παιδεία δωρεάν. Και δεν έχει.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ