Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΟΡΙΑ ΣΤΟ ΚΚΕ»

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ: «Χθες ο Π. Ευθυμίου και άλλα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως η Α. Διαμαντοπούλου και ο Μ. Χρυσοχοΐδης έδειξαν με δηλώσεις τους ότι αποτελεί πολιτική επιλογή "να τεθούν όρια στο ΚΚΕ"» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Η «ΕΝΤΥΠΩΣΗ» ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ: «Για το ΠΑΣΟΚ η αναμέτρηση στο Κοινοβούλιο είχε και μιαν άλλη παράμετρο, την ανοιχτή ρήξη με το ΚΚΕ, το οποίο χαρακτηρίστηκε "αριστερός ψάλτης της ΝΔ". Η εξήγηση είναι μάλλον απλή: Από τις δημοσκοπήσεις διαπιστώνονται διαρροές προς την Αριστερά λόγω της εντύπωσης μέρους της κοινής γνώμης πως τα δύο μεγάλα κόμματα ταυτίζονται στην υπόθεση του άρθρου 16» (η Ειρήνη Δ. Καρανασοπούλου στα «ΝΕΑ»).

Η ΜΕΤΡΗΣΗ: «Η απόφαση του ΠΑΣΟΚ να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στο ΚΚΕ δεν αποσυνδέεται και από τα ευρήματα κάποιων δημοσκοπήσεων που έχει στα χέρια της η αξιωματική αντιπολίτευση και τα οποία δείχνουν ότι οι όποιες απώλειες λόγω του άρθρου 16 ή της συνολικότερης στάσης του για την Παιδεία κατευθύνονται στον χώρο της Αριστεράς και κυρίως στο ΚΚΕ, που εμφανίζει ποσοστά γύρω στο 8% - 8,5%» (η Βούλα Κεχαγιά, επίσης στα «ΝΕΑ»).

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ: «Η αιφνίδια μεταστροφή του Γ. Παπανδρέου μπορεί να διέσωσε τον ίδιο και το κόμμα του, αλλά δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς την ελαφρότητα με την οποία είχε συναινέσει στην αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη της χώρας και το έλλειμμα στρατηγικής που τον χαρακτήρισε στο μακρύ "προαναθεωρητικό" διάστημα» (ο Νίκος Μπακουνάκης στο «ΒΗΜΑ»).

Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ: «Μπορεί να είναι επικοινωνιακό "τρυκ" αυτό που έκανε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν έδειχνε πρόσφατο πρωτοσέλιδο τίτλο εφημερίδας από συνέντευξη του κ. Παπανδρέου στην οποία εξηγούσε "γιατί θα ψηφίσει το άρθρο 16" αλλά πέρα από την ...επικοινωνία, το επιχείρημα έχει και ουσία: άλλα έλεγες, άλλα σκόπευσες να κάνεις και ξαφνικά όταν είδες πως εσωκομματικά δε σου βγαίνει, κάνεις τούμπα» (ο Θάνος Οικονομόπουλος στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ