Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προεκλογική σημαία οι «μεταρρυθμίσεις»

Η ΝΔ είναι δύναμη που επιμένει στις μεταρρυθμίσεις δηλώνει ο Θ. Ρουσόπουλος, προαναγγέλλοντας την επίσπευση της κατάθεσης του αντιδραστικού νόμου - πλαισίου για τα ΑΕΙ

Με σημαία τις «μεταρρυθμίσεις» θα κινηθεί προς τις εκλογές η κυβέρνηση, επιχειρώντας βέβαια να αποκρύψει το βαθύτατα αντιδραστικό και ταξικό περιεχόμενό τους και να τις παρουσιάσει ως «μονόδρομο» για «ένα καλύτερο αύριο».

Μέρα με τη μέρα και καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιη η διεξαγωγή των εκλογών τους επόμενους μήνες, η κυβέρνηση διαμορφώνει την προεκλογική τακτική της, η οποία θα στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό πάνω στην «ανάγκη» ταχύτερης προώθησης των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων». Οι επιδιωκόμενοι στόχοι είναι προφανείς. Πρώτον, θα εμφανιστεί ως «συνεπής» υπερασπιστής των «μεταρρυθμίσεων», επιχειρώντας να κερδίσει πόντους στη δικομματική διαμάχη με το ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα είναι καλύτερος διαχειριστής τους. Δεύτερον, θα εμφανίσει ενδεχόμενη νίκη της στις επόμενες εκλογές ως «εν λευκώ» εξουσιοδότηση για ταχύτερη εφαρμογή του «νέου γύρου των μεταρρυθμίσεων». Φυσικά, η ηγεσία του ΝΔ δε θα πει προεκλογικά την αλήθεια στον ελληνικό λαό για το τι ακριβώς σημαίνουν οι αντιδραστικές αλλαγές, που από κοινού με το ΠΑΣΟΚ θα επιταχύνει αμέσως μετά τις εκλογές. Αντίθετα, θα ρίξει μπόλικη στάχτη στα μάτια του, συνοδευόμενη με άφθονα ψέματα και «δεσμεύσεις»...

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του Κ. Καραμανλή σε ομιλία του χτες το βράδυ της ΕΕΤΤ για την ευρυζωνικότητα: «Σήμερα, η μεγάλη πλειονότητα των Ελληνίδων και των Ελλήνων στηρίζει τη στρατηγική των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών, γιατί ακριβώς αναγνωρίζει ότι σε έναν κόσμο άκρως ανταγωνιστικό, ο μόνος δρόμος είναι να προχωρήσουμε δυναμικά μπροστά, αφήνοντας στο παρελθόν, όπου ανήκουν, προκαταλήψεις και ιδεοληψίες. Να προχωρήσουμε μπροστά, στο δρόμο της ποιότητας, της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας».

Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τις ψηφοφορίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος για να θέσει τις «μεταρρυθμίσεις» στο κέντρο της προεκλογικής «ατζέντας», επιδιώκοντας ταυτόχρονα να «εκθέσει» το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά τον Γ. Παπανδρέου για «ασυνέπεια λόγων και έργων».

Θέλοντας να δώσει ένα σαφές δείγμα της αποφασιστικότητάς της για την προώθηση των «μεταρρυθμίσεων», η κυβέρνηση φαίνεται να επισπεύδει την κατάθεση του αντιδραστικού νόμου -πλαισίου για τα ΑΕΙ. «Δε θα αργήσει» η κατάθεση του νόμου -πλαισίου για την Παιδεία, δήλωσε χαρακτηριστικά χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αρπάζοντας την ευκαιρία να εμφανίσει το κυβερνών κόμμα ως «δύναμη μεταρρύθμισης». «Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ είναι η πολιτική δύναμη που επιμένει στις μεταρρυθμίσεις που θέλει ο Ελληνας πολίτης, οι Ελληνες πολίτες στην πλειοψηφία τους», αποφάνθηκε ο Θ. Ρουσόπουλος.

Παράλληλα, επιτέθηκε στους φοιτητές και τους καθηγητές που αγωνίζονται ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές, κατηγορώντας τους για «προκατάληψη»(!), επειδή, όπως είπε, «αντιδρούν χωρίς να έχουν δει το τελικό σχέδιο», λες και δεν αρκούν και δεν είναι σαφέστατοι οι «βασικοί άξονες» που έχει παρουσιάσει η υπουργός Παιδείας... Εμφανής ήταν όμως η αδυναμία του εκπροσώπου να εξηγήσει το «πώς» και το «γιατί» η Ελλάδα εμφανίζεται, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της «Γιούροστατ», τελευταία στις δαπάνες για την Παιδεία σε ολόκληρη της ΕΕ!

Την ίδια στιγμή, φουντώνει η εκλογολογία, παρά τις ελάχιστα πειστικές προσπάθειες κυβερνητικών στελεχών να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που τα ίδια έχουν δημιουργήσει για διεξαγωγή των εκλογών ακόμα και την άνοιξη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θεώρησε περίπου φυσιολογικό να μη γίνονται πιστευτές οι διαβεβαιώσεις του για εξάντληση της τετραετίας, επικαλούμενος ότι στο παρελθόν «οι εκλογές δε γίνονταν στην ώρα τους».

Από την πλευρά του ο Β. Μεϊμαράκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, παραδέχτηκε ότι «υπάρχει εκλογολογία», αλλά προσπάθησε να πείσει ότι «δεν υπάρχει κλίμα εκλογών»... Σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός «δίνει την ώρα» των εκλογών και ότι ο ίδιος θεωρεί ότι «οφείλουμε να ολοκληρώσουμε την τετραετία». Ομως αμέσως μετά συμπλήρωσε: «Βεβαίως, πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι για οποιοδήποτε ενδεχόμενο»...

Ο Γ. Βουλγαράκης, μιλώντας χτες το βράδυ στο τηλεοπτικό δελτίο του «Αλφα», επέμεινε ότι μετά τον Απρίλη μπορούν να γίνουν οι εκλογές, ενώ προέβλεψε ότι «η οξύτητα και οι υψηλοί τόνοι θα κυριαρχήσουν το επόμενο διάστημα».

Το κόμμα της ΝΔ «πρέπει να έχει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, να βρίσκονται οι βουλευτές σε εγρήγορση», δήλωσε ο Μ. Εβερτ, ενώ ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης είπε (στον 9,84) ότι «οι εκλογές πρέπει(!) να γίνονται στο τέλος της τετραετίας»...

Πληροφορίες, πάντως, επιμένουν ότι ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής έχει δώσει εντολή στους υπουργούς να ολοκληρώσουν το έργο τους σε σύντομο χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα να προετοιμάσουν τις προγραμματικές δεσμεύσεις της ΝΔ για την επόμενη τετραετία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ