Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Εχθρός του έθνους τους

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «Νέα»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «Νέα»
Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτοί ψάχνουν ακόμα να βρουν την εντύπωση που έχει η κοινή γνώμη. Ακου «εντύπωση»!

Η πιο επιτυχημένη επιλογή τους, πάντως, είναι η τριάδα των αρμοδίων που ανέλαβαν να θέσουν όρια στο ΚΚΕ! Ο ένας κραγμένος από τον καιρό που ήταν υπουργός Παιδείας, με ρόλο σήμερα να μετράει το ένα μετά το άλλο τα νομοσχέδια που είχε υπογράψει ως ΠΑΣΟΚ να γίνονται νόμοι από τη ΝΔ! Αντε να κάνει αντιπολίτευση... Η άλλη, «άπαξ Επίτροπος, πάντα Επίτροπος...», με την υπογραφή της ακόμα νωπή κάτω από σειρά οδηγιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτές ακριβώς που σήμερα επικαλείται η ΝΔ ως αναγκαστικές για τα αίσχη που προωθεί. Και ο τρίτος, το αμερικανάκι της υπόθεσης, που νομίζει πως αρκεί να διακηρύξει σαν τον παππού Παπανδρέου «ο κομμουνισμός είναι εχθρός του έθνους» και να καθαρίσει την μπουγάδα. Εντάξει, δοκιμασμένη η συνταγή, αλλά «πού πας, ρε Καραμήτρο;»

Μιλάνε για δημοκρατία λες και μιλάνε για την κοκότα τους που την έχουνε στα όπα όπα. Θες δημοκρατία κύριε; Ελα στη σκάλα. Ελα να καθαρίσεις για 100 και 200 ευρώ το μήνα, να δεις πού πάει η δημοκρατία... Που πά' να πει ήταν και παραμένει πρόβλημα: δεν αρκεί η περιγραφή της πραγματικότητας, το κρίσιμο είναι η οργάνωση της ανατροπής. Που σημαίνει πως οι καθαρίστριες δεν έχουν ανάγκη από συμπάθεια, αλλά από το εργαλείο εκείνο που θα τις βγάλει από τη χαμοζωή. Κάπου εκεί και το κλειδί της διαρροής για την οποία ανησυχεί το ΠΑΣΟΚ. Είναι όλο και περισσότερες οι «καθαρίστριες» που δεν ανέχονται χάδια στην πλάτη. Που δε θέλουν να συνεχίσουν να ζουν σκυφτά!

Ασχετο: Κάθε συζήτηση για το μέλλον του αστικού Τύπου είναι και μια απάτη. Κάθε συζήτηση για τον αστικό Τύπο που «σέβεται τον αναγνώστη» και «αντιμάχεται την εξουσία» είναι μια απάτη. Θύματα ψάχνουν. Εχουν συμβάλει, συμβάλλουν καθημερινά, στο γονάτισμα των ανθρώπων και ψάχνουν τον ένοχο ανάμεσα στα θύματά τους. Το παιδί που μαθαίνει σήμερα, όχι στην έκτη δημοτικού, αλλά και στη Β΄ Λυκείου ότι «ένας είναι ο εχθρός, ο κακός κομμουνισμός» (το μάθημα είναι πραγματικό και παραδόθηκε δυο μέρες πριν σε τάξη Λυκείου των βορείων συνοικιών), αυτό το παιδί εκπαιδεύεται στην υποταγή. Και νιώθει ισχυρότερη την πίεση, όταν την άλλη μέρα διαβάζει στον «αντιεξουσιαστικό» αστικό Τύπο ότι το βιβλίο που χτες ήθελε να σκίσει είναι «πρωτοποριακό», επειδή το υπογράφει κάποια πανεπιστημιακός του ΣΥΝ!

Κάθε Πολύδωρας και η ΑΡ.ΣΗ. του...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ