Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Τυφλή» κάλυψη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Παναγιώτης Μεντρέκας: Με εντολή της κυβέρνησης η επίθεση

Απόλυτη κάλυψη, παρόλο που δε γνώριζε τα πραγματικά περιστατικά, πρόσφερε στις δυνάμεις καταστολής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι υπάρχει «πάγια» εντολή της κυβέρνησης «προστασίας» των Σωμάτων Ασφαλείας σε περιπτώσεις βίαιης αντιμετώπισης των διαδηλωτών.

Το πρώτο που βρήκε να πει ο Θ. Ρουσόπουλος, όταν κλήθηκε από το «Ρ» να τοποθετηθεί απέναντι στην απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών, ήταν ότι «ουδέποτε εδέχθη διαδηλωτής απρόκλητη επίθεση ή γενικότερα επίθεση από την Αστυνομία»(!), επαναλαμβάνοντας το γνωστό τροπάρι περί της αποστολής της Αστυνομίας, δηλαδή «να προστατεύει την ασφάλεια του Ελληνα πολίτη και να προστατεύει τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία».

Στην επόμενη ερώτηση ότι η επίθεση ήταν αδικαιολόγητη και απρόκλητη, ο εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι «δεν είχε δει τις εικόνες» και άρα «δεν πρόκειται να κάνω κανένα σχόλιο σεβόμενος την αλήθεια»(!).

Ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ και του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, έκανε το ακόλουθο σχόλιο για τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας που αφορούσαν στην επίθεση των ΜΑΤ εναντίον μελών του Κόμματος:

«Η κάλυψη από τον Θ. Ρουσόπουλο της επίθεσης που δέχτηκαν μέλη του ΚΚΕ, από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, μόνο και μόνο επειδή διαδήλωναν κατά της επίσκεψης του Αμερικανού πρέσβη Τσ. Ρις, επιβεβαιώνει ότι αυτή έγινε με εντολή της κυβέρνησης.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ νοστάλγησε, για άλλη μια φορά, έργα και ημέρες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παλιότερα. Ο λαός μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ