Παρασκευή 4 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η κοροϊδία με τα αυθαίρετα...

Καθώς μπήκαμε, ουσιαστικά με τον ένα ή άλλον τρόπο σε προεκλογική περίοδο θα ήταν αδύνατον να αποφύγουμε το καθιερωμένο πολιτικό παιχνίδι με τα αυθαίρετα.

Οπως θυμάστε, η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο τέλος του 2003 είχε φροντίσει με νόμο να καταστήσει ομήρους τους χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ρευματοδοτηθούν, υπό αίρεση, για τρία χρόνια!

Τώρα, όμως, η κυβέρνηση της ΝΔ έχοντας τον ίδιο στόχο, της πολιτικής ομηρίας τους, αλλάζει τακτική. «Οχι δε θα κάνω οποιαδήποτε ρύθμιση προ των εκλογών, δήλωσε χτες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς. Θα τις κάνω μετά τις εκλογές, μετά τις οποίες ελπίζω να είμαι και πάλι στη θέση μου».

Δηλαδή, «ψηφίστε μας και ...βλέπουμε»!

Πρόκειται, φυσικά, για το άκρον άωτον της προεκλογικού τύπου εναλλασσόμενης δικομματικής κοροϊδίας. Αν ήθελαν τα δύο αυτά κόμματα να λύσουν το πρόβλημα θα εφάρμοζαν προγράμματα λαϊκής στέγης, ώστε να μην υποχρεώνεται ο λαός να χτίζει αυθαίρετα. Οι κυβερνήσεις όμως αυτές, αλλού έχουν το νου τους: Πώς θα εμπορευματοποιήσουν τη δημόσια περιουσία (ακόμη και τον αιγιαλό και τα δάση) προσφέροντάς τη βορά στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου. Σιγά μην τους νοιάξουν τα αυθαίρετα και ο κόσμος που ζει σ' αυτά, πολλές φορές και με κίνδυνο της ζωής του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ